TKH Gençliği: Dün 6.Filo kovuldu, bugün NATO kovulacak!

TKH Gençliği'nden yapılan açıklamada "NATO'ya ev sahipliği yapmaya hazırlananlar bilsinler ki; dün nasıl 6.Filo'ya karşı Vedat Demircioğlu, Harun Karadeniz, Deniz Gezmiş ve binlerce genç karşı çıktıysa, bugün de NATO'ya karşı on binlerce genç, emekçi, aydın karşı çıkacaktır" denildi.

TKH Gençliği: Dün 6.Filo kovuldu, bugün NATO kovulacak!

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği (TKH Gençliği) 56 yıl önce 6. Filo protestoları sonrasında İTÜ yurdunu basılarak katledilen Vedat Demircioğlu’nu anmak adına bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “Vedat Demircioğlu’nun katledilmesinin emrini veren dönemin siyasi iktidarı nam-ı değer Morrison Süleyman’ın mirası bugün AKP iktidarı tarafından yaşatılmaktadır. Dün Türkiye’yi ABD’nin ileri karakolu olarak pazarlayanlar, bugün de NATO’ya ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır” denildi.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinin dönüm noktasını temsil eden 6.Filo eylemlerinin ve Vedat Demircioğlu’nun katledilmesinin 56.yılındayız.

56 yıl önce ülkeyi her anlamda pazarlamaya çalışan dönemin siyasi iktidarı, ilerici, devrimci, yurtsever ve sosyalist gençlerin, emekçilerin tepkisinin büyümesine engel olmak için elindeki kolluk güçleriyle İTÜ yurdunu basmış, pek çok öğrenciyi ağır yaralamıştı. 56 yıl önce ülkemizin tarihine kara bir leke düşülmeye çalışılmış, ancak bu çalışan kara leke devrimci, ilerici, yurtsever ve sosyalist öğrenciler tarafından yere çalınmıştır.

“MARRİSON SÜLEYMAN’IN MİRASI AKP İKTİDARI TARAFINDAN YAŞATILMAKTADIR”

Vedat Demircioğlu’nun katledilmesinin emrini veren dönemin siyasi iktidarı nam-ı değer Morrison Süleyman’ın mirası bugün AKP iktidarı tarafından yaşatılmaktadır. Dün Türkiye’yi ABD’nin ileri karakolu olarak pazarlayanlar, bugün de NATO’ya ev sahipliği yapmaya hazırlanmaktadır.

NATO’ya ev sahipliği yapmaya hazırlananlar bilsinler ki; dün nasıl 6.Filo’ya karşı Vedat Demircioğlu, Harun Karadeniz, Deniz Gezmiş ve binlerce genç karşı çıktıysa, bugün de NATO’ya karşı on binlerce genç, emekçi, aydın karşı çıkacaktır.

Bu ülke, bu halk satılık değildir!