TKH Gençliği: 'Laiklik özgürlüktür' çağrısına güç ver!

TKH Gençliği'nin sosyal medya hesaplarından yayımladığı çağrıda "Memleketimizin ilerici birikimini tekrar ayağa kaldırarak geleceğimizi kazanmaya çağırıyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği: 'Laiklik özgürlüktür' çağrısına güç ver!

TKH Gençliği , üniversiteli gençliğe yönelik ‘laiklik özgürlüktür’ başlıklı bir çağrı yayımladı. Yapılan çağrıda “Her yeri saran gericilikten, tarikat ve cemaatlerden, hayatımıza müdahale edilmesinden sıkıldıysan, bu gidişata bir dur demek gerektiğini düşünüyorsan, çağrımıza kulak ver!” denildi.

“Bahsettiğimiz ve bahsedemediğimiz her sorun, senin olduğu kadar memleketin de sorunu” denilen açıklamada “Bizlere yaşanılamaz kıldıkları memleketimizi terk etmek ise çare olamaz. Seni, iktidarın ve düzenin bizleri dönüştürmek istediği gençliğe itiraz etmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği’nden yapılan çağrı şu şekilde:

Genç arkadaş!

İster lisede, ister üniversitede ol, ister işyerinde ol, fark etmez. Çağrımıza kulak ver!

Her yeri saran gericilikten, tarikat ve cemaatlerden, hayatımıza müdahale edilmesinden sıkıldıysan, bu gidişata bir dur demek gerektiğini düşünüyorsan, çağrımıza kulak ver!

Okullarımıza imamlar giriyor. Müfredatlarımız bilimsellikten uzaklaşırken eğitim her geçen gün gericileşiyor. Siyasi iktidar üniversiteleri adım adım yok ediyor. Bizlere tartışma ortamı yaratması gereken, hayatı öğreneceğimiz eğitim kurumları bir anlam ifade etmiyor çünkü farklı seslere tahammülü olmayan, tektipleştirici sistem okullarımıza da sirayet etti.

Geleceğimizi kurmaya geldiğimiz şehirlerde tarikat-cemaat yurtlarına mecbur kalıyoruz. Her gün kadınlara, gençlere nasıl yaşaması gerektiğini dikte eden bir iktidarla yönetiliyoruz. Bizlere sözde özgürlükler vaat eden sistem, bizleri her geçen gün daha da hapsolmuş hissettiriyor. Tüm bunlar karşısında çaresiz hissettiğimiz her an, kaçıp gitme düşüncesini besliyor.

Çaresiz değiliz!

Bizler gençliğiz. İleriye gözünü diken, düşünen, tartışan, değiştirebilecek olan biziz.

“Tek başıma ne yapabilirim?” diye düşünme!

Tek başına değilsin!

Bahsettiğimiz ve bahsedemediğimiz her sorun, senin olduğu kadar memleketin de sorunu. Bizlere yaşanılamaz kıldıkları memleketimizi terk etmek ise çare olamaz. Seni, iktidarın ve düzenin bizleri dönüştürmek istediği gençliğe itiraz etmeye çağırıyoruz.

Bizler bu düzende eşitliğe, laikliğe, özgürlüğe, bilime ve yeniye yer olmadığının bilincindeyiz. Bu durum karşısında ne onlara benzeyeceğiz ne de kaçıp gideceğiz. Seni, bizlere güç vermeye, gericiliğin karşısında bir meşale yakmaya, “Laiklik Özgürlüktür!” sloganını yükseltmeye çağırıyoruz.

İstediğimiz geleceği ancak bizler kurabiliriz. Yıllardır ses çıkarmamanın, bu düzenin karşısında durmamanın bizi getirdiği yer karanlıktır!

Korkma, sinme, boyun eğme! Kaybedecek fırsatlarımız değil, kazanacak bir geleceğimiz var.

Bize güç ver, “Laiklik Özgürlüktür!” sloganını memleketin dört bir yanından duyuralım.

Çoğunluk biziz, bir avuç azınlığa mahkûm değiliz.

Memleketimizin ilerici birikimini tekrar ayağa kaldırarak geleceğimizi kazanmaya çağırıyoruz!

Bugünü de, yarını da, memleketi de birlikte kazanalım! “Laiktir özgürlüktür” çağrısını tüm sıra arkadaşlarımızı, okulda, amfide, sokakta duyurmaya ve laiklik mücadelesine katılmaya çağırıyoruz.