TKH Gençliği: Üniversite kapısı, laikliğe ve özgürlüğe açılmalıdır!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı 'müze' kararı sonrasında TKH Gençliği, alınan karara tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "Rantın ve gericiliğin olduğu yerde emekçilere ve onların çocuklarına yer bulunmamaktadır" denildi.

TKH Gençliği: Üniversite kapısı, laikliğe ve özgürlüğe açılmalıdır!

TKH Gençliği, İstanbul Üniversitesi rektörlüğünün aldığı ‘müze’ kararına tepki gösteren bir açıklama yayımladı.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklamada “Üniversite kapılarını emekçi çocuklarına kapatan anlayışın “özgürlük” çağrısı yapması mümkün değildir” denildi.

“Üniversite kampüslerini tarikatlara, holdinglere, çetelere peşkeş çeken anlayışın gündem yoklaması olan bu adım, üniversitelere vurulmak istenen zincirin son halkasıdır” denilen açıklamada “Rektörlüğün aldığı bu karar, üniversite kapısının halka açılması değil, ranta, tarikatlara ve çetelere açılmasıdır” ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

 

ÜNİVERSİTE KAPISI BİLİME, LAİKLİĞE VE ÖZGÜRLÜĞE AÇILMALIDIR!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünün duyurduğu “üniversiteye girişin halka açılacağı” kararı öğrenciler ve akademisyenler tarafından büyük bir tepki gördü. Rektörlüğün aldığı karar, “duvarsız üniversite” sloganı ile duyurduğu karar, apaçık bir yalandan ibarettir.

Üniversite kapılarını emekçi çocuklarına kapatan anlayışın “özgürlük” çağrısı yapması mümkün değildir.

İstanbul Üniversitesi Rektörünün çok yakın bir zamanda işlediği skandallar herkesin aklındayken, atılan bu adımın “ileriye” doğru olduğunu kimse söyleyemez.

Üniversite kampüslerini tarikatlara, holdinglere, çetelere peşkeş çeken anlayışın gündem yoklaması olan bu adım, üniversitelere vurulmak istenen zincirin son halkasıdır.

Rektörlüğün aldığı bu karar, üniversite kapısının halka açılması değil, ranta, tarikatlara ve çetelere açılmasıdır.

Rantın ve gericiliğin olduğu yerde emekçilere ve onların çocuklarına yer bulunmamaktadır.

TKH Gençliği olarak hem İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne, hem de siyasi iktidara hodri meydan diyoruz: Üniversite kapıları siz var olduğunuz sürece bilime, laikliğe ve özgürlüğe açılamaz!

Sıra arkadaşlarımıza, bilimde ısrar eden akademisyenlere ve tüm üniversite bileşenlerine çağrımız var: Gelin üniversitelerimizden çeteleri, gericileri ve rantı çıkartalım!

Laiklik yoksa özgürlük yoktur!

Laiklik yoksa bilim yoktur!

Üniversite bileşenlerinin haklı kaygıları ile karşı durduğu bu karardan daha fazlasını tartışmak gerekmektedir.

Üniversite kapılarının tüm emekçi halka açılmasının tek bir yolu vardır: parasız ve bilimsel eğitim sağlanmasıdır.

Tüm üniversite bileşenlerini bu hedef doğrultusunda örgütlenmeye ve sesini yükseltmeye çağırırız!