Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH, İstanbul adaylarını açıklıyor

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde göstereceği İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’un ilçe adaylarını bu Cumartesi akşamı gerçekleştireceği etkinlikle açıklayacak.

TKH’den yapılan açıkalamada “Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da “kırk satır mı kırk katır mı” şeklinde geçen düzenin seçim siyasetiyle oyalanmaya hayır diyoruz. İstanbul’da inşaat patronları ve temsilcileri arasında tercih yapmaya mahkûm değilsiniz!” ifadeleri kullanıldı.

Yapılacak etkinlikte aynı zamanda “Toplumcu Yerel Yönetimler Bildirgesi” paylaşılacak.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye Komünist Hareketi önümüzdeki Cumartesi akşamı yapacağı etkinlik ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve İstanbul’un ilçelerinde gösterdiği adaylarını tanıtacaktır.

Etkinlikle aynı zamanda TKH’nin hazırladığı ve seçim sürecinde kullanacağı “Toplumcu Yerel Yönetimler Bildirgesi” kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Seçimlerde emeği, laikliği, kamuculuğu ve sosyalizmi temsil eden Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, daha önce ilan ettiği üzere bütün illerde seçimlere kendi adayları ve logosuyla katılacaktır. TKH, İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı; Sultangazi, Bağcılar, Sultanbeyli ve Ümraniye İlçe Belediye Başkanlıkları ile İstanbul’un tüm ilçelerinde belediye meclis seçimlerinde adaylarıyla yer alacaktır.

Önümüzdeki yerel seçimlerde başta emekçi halkımız olmak üzere ülkenin bütün ilericilerine, cumhuriyetçilerine ve yurtseverlerine; işçilere, kadınlara, gençlere ve emeklilere sesleniyoruz:

Sağcılığa, yalana, talana, ranta ve gericiliğe mahkûm değilsin!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da “kırk satır mı kırk katır mı” şeklinde geçen düzenin seçim siyasetiyle oyalanmaya hayır diyoruz. İstanbul’da inşaat patronları ve temsilcileri arasında tercih yapmaya mahkûm değilsiniz!

Bu düzen değişmeden kurtuluş mümkün değildir. Ülkemizin aydınlık yarınlarına dönük umudunu toprağa gömenlere, vasatlığa, sağcılığa ve sol gösterip sağ vuranlara hayır diyoruz. Bu ülkenin sosyalistleri var!

Umudumuz var, sözümüz var!

Sözümüz laiklik, emek, bağımsızlık ve sosyalizmdir!

TKH İstanbul aday tanıtım toplantısı:

17 Şubat 2024 Cumartesi

Kadıköy Evlendirme Dairesi Büyük Salon

Saat : 19:00

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam