TKH: İstanbullu emekçiye zamda "tam yol" ileri! Ücretsiz ulaşım haktır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İBB'nin açıkladığı ulaşım zammına karşı yaptığı açıklamada "Emekçi halkımızın hakkı "üst üste çuval gibi" taşındığı ulaşım araçlarında cebindeki son kuruşu da belediyeye kaptırmak değildir. Emekçiler verdikleri emeğin karşılığında sağlıklı, ücretsiz bir ulaşım hakkı istiyor" denildi.

TKH: İstanbullu emekçiye zamda

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı ulaşım zamlarına karşı bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “İki dönemdir devam eden CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı AKP’li yılları aratmazken, iktidarın söylediği “vergi borçlarınızı ödeyeceksiniz” söyleminin karşılığı da anlaşılmış oldu. Belli ki belediyeler de, aynı iktidar gibi esas faturayı “emekçi halka” kesmek için yarışıyor” denildi.

“Seçimler öncesinde “tam yol ileri” kampanyası yürüten CHP’nin ve İmamoğlu’nun aldığı bu karar ile zamlara “tam yol” dedikleri anlaşılmış oldu” denilen açıklamada “Emekçi halkın katkılarıyla oluşan belediye bütçelerinin halka “kaşık” ile verdiği hizmeti “kepçe” ile geri alması alışık olduğumuz ama asla kabul etmediğimiz bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin aldığı karar göre İstanbul’da şehiriçi ulaşımda yapılan zam ile birlikte emekçiler için bir yerden bir yere ulaşmak “imkansız” hale geldi. Ardı arkası kesilmeden yapılmadan zamlarla, sene başından itibaren ulaşım neredeyse yüzde 40’a yakın daha pahalı hale gelirken, İstanbul’un “trafik çilesine”, “zamlı ulaşım” çilesi eklenmiş oldu.

“ESAS FATURAYI ‘EMEKÇİ HALKA’ KESMEK İÇİN YARIŞIYOR”

İki dönemdir devam eden CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı AKP’li yılları aratmazken, iktidarın söylediği “vergi borçlarınızı ödeyeceksiniz” söyleminin karşılığı da anlaşılmış oldu. Belli ki belediyeler de, aynı iktidar gibi esas faturayı “emekçi halka” kesmek için yarışıyor.

EMEKÇİ HALKIN KATKILARIYLA OLUŞAN BÜTÇEDEN HALKA ‘KAŞIKLA’ VERİDĞİ HİZMETİ ‘KEPÇEYLE’ ALIYOR

Seçimler öncesinde “tam yol ileri” kampanyası yürüten CHP’nin ve İmamoğlu’nun aldığı bu karar ile zamlara “tam yol” dedikleri anlaşılmış oldu. Emekçi halkın katkılarıyla oluşan belediye bütçelerinin halka “kaşık” ile verdiği hizmeti “kepçe” ile geri alması alışık olduğumuz ama asla kabul etmediğimiz bir uygulamadır. Mutfağa, markete, pazara düşen ateş bir de “metroya”, “metrobüse”, “otobüse”, “vapura” düşmüştür.

“EMEKÇİLER SAĞLIKLI, ÜCRETSİZ BİR ULAŞIM HAKKI İSTİYOR”

İstanbullu emekçiler için çile haline gelen bu zamları kabul etmiyoruz. Emekçi halkımızın hakkı “üst üste çuval gibi” taşındığı ulaşım araçlarında cebindeki son kuruşu da belediyeye kaptırmak değildir. Emekçiler verdikleri emeğin karşılığında sağlıklı, ücretsiz bir ulaşım hakkı istiyor.

Türkiye Komünist Hareketi İstanbul İl Örgütü olarak çağrımız emekçi halkımızadır; gelin bu zamları geri almak için sesimizi yükseltelim!

Zamlı değil, ücretsiz ulaşım hakkımızdır!