TKH: Metal işçisi bu sınavdan geçecek, patronlara dersini verecek!

TKH, sermayenin temsilcisi MESS ile toplu sözleşme görüşmelerinden anlaşma çıkmaması üzerine grev kararı alan metal işçilerine destek açıklaması yayımlandı. Yapılan açıklamada metal işçilerinin bu haklarını "bir günde değil, tarih yazarak" kazandığı vurgulandı.

TKH: Metal işçisi bu sınavdan geçecek, patronlara dersini verecek!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) patron örgütü MESS ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin çıkmaza girmesi sonrasında grev kararı alan metal işçilerine destek açıklaması yayımladı.

Yapılan açıklamada “Her yıl patronların servetine milyarlarca dolar servet katan, işçi başına aylık bir milyon TL’den fazla kâr elde edilen bir sektörde, patronların açlık sınırında bir ücret teklif etmesi kabul edilemez” denildi.

“Yıllardır devam eden, “al gülüm ver gülüm” ilişkisine dönen toplu sözleşme süreçlerine son verilmek zorundadır” ifadeleri kullanılan açıklamada “Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, tüm gücüyle, grev kararı alan metal işçilerinin yanındadır” vurgusu yapıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Metal sektöründe yetkili sendikalar ile patron örgütü Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında devam eden toplu sözleşme süreci bir kez daha tıkandı. Patron örgütü MESS’in metal işçilerinin gerçeğini yok sayan uzlaşmaz tutumu karşısında 163 bin işçi “grev” kararı almış oldu.

Her yıl patronların servetine milyarlarca dolar servet katan, işçi başına aylık bir milyon TL’den fazla kâr elde edilen bir sektörde, patronların açlık sınırında bir ücret teklif etmesi kabul edilemez. Patronların aymazca ülke gerçeklerinden bahsedip, metal işçilerinin alınteri ile elde ettiği haklara göz dikmesi metal işçileri tarafından reddedilmiştir.

“METAL İŞÇİSİ BU HAKLARI TARİH YAZARAK KAZANDI”

Metal işçisi bu hakları bir günde değil, tarih yazarak kazandı!

Metal işçisinin kazanımları Türkiye işçi sınıfının onlarca yıllık mücadele birikimine dayanmaktadır. Metal işçisinin dünden bugüne verdiği mücadelenin eseri olan bu haklar ve insanca yaşam talebi, sadece metal işçilerinin değil, tüm Türkiye işçi sınıfının kazanımıdır.

Alınan bu grev kararı metal işçilerinin sarı sendika-patron-iktidar sarmalına sığmayacağının göstergesidir. Grev kararı almak zorunda kalan sarı sendikanın tüm taktikleri ve arka kapı görüşmelerine metal işçileri prim vermemek zorundadır.

“METAL İŞÇİSİ SARI SENDİKALARIN SATIŞ TAKTİKLERİNE BOYUN EĞMEMELİDİR”

Yıllardır devam eden, “al gülüm ver gülüm” ilişkisine dönen toplu sözleşme süreçlerine son verilmek zorundadır.

Metal işçisi, greve hazırlanırken, aynı zamanda da sarı sendikanın satış taktiklerine boyun eğmemeli, her bir fabrikayı şimdiden grevin merkezi haline getirmelidir.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, tüm gücüyle, grev kararı alan metal işçilerinin yanındadır. Seçim ve geçim arasına sıkıştırılan tüm emekçileri, yurtseverleri, ilericileri metal işçilerinin başlattığı bu mücadelenin yanında olmaya çağırıyoruz.