TKH'den As Plastik işçilerine dayanışma ziyareti

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek ve parti heyeti, direnişlerinin 36'ncı gününde hakları için mücadeleye devam eden As Plastik işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

TKH'den As Plastik işçilerine dayanışma ziyareti

HABER MERKEZİ

As Plastik işçilerinin grevi 36’ncı gününde de devam ediyor. İstanbul Hadımköy’de kurulu As Plastik fabrikasında, Petrol-İş sendikasında örgütlü işçiler tıkanan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin ardından öncü işçilerin işten çıkarılmasıyla greve başlamıştı. İşçilerin bir ayı aşkındır sürdürdüğü greve Türkiye Komünist Hareketi ile beraber DİP, ESP, İşçi-Sen, Limter-İş, EMEP, BDSP dayanışma ziyaretinde bulundu.

“BU BİR MEMLEKET KAVGASIDIR”

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek  yaptığı açıklamada “As Plastik patronu inatçıysa, As Plastik işçileri de inatçıdır. O zaman kimin haklı olduğuna bakalım, As Plastik patronu mu haklı, As Plastik işçileri mi haklı? As Plastik işçilerinin bir kısmı ömürlerini buraya vermiş. Bu plazalar, bu büyüyen fabrikalar, bu büyüyen işletme bugün As Plastik işçilerinin emeğinin sonucudur” dedi.

Sendika olmayınca, örgütlenme olmayınca işçilerin emeğinden geçinen, onları sömüren ve zenginliğine zenginlik katan patron önünde her hangi bir kural, her hangi bir örgüt olmayınca işçiye kapıya gösteriyor” denilen açıklamada “Bu bir umut kavgasıdır, bu bir memleket kavgasıdır” denildi.

“TALEP EDİLEN HAKLAR SENDİKASIZ İŞÇİLERE VERİLİYOR”

As Plastik işçileri sendika temsilcisi Savaş Çakmak, Yurtsever’e yaptığı açıklamada “Bizler 2022 Mart ayında iç örgütlülüğümüzü yaratarak Petrol-İş Sendikası’na bir gecede üye olduk. 2022 Şubat ayından sonra işveren sendikanın faaliyetlerini durdurmak, bunun önüne geçebilmek için yetkisiz mahkemeye, yetki itirazında bulundu ve süreç 2024 Mart ayına kadar sürdü. Mahkeme sonuçlandı. Tam bu süreç içinde işçileri sendikadan vazgeçirmek için içeride baskı ve mobing uyguladı” dedi.

2023 Şubat ayında 28 arkadaşımızı işten atarak öncü ekibi, sendika temsilcilerini dışarı çıkardı. Yaklaşık bir hafta boyunca eylemimiz gerçekleşti, o dönemdeki sürecimiz kazanımla sonuçlandı. Bütün arkadaşlarımızın işe iadesini sağladık” dediği açıklamada işverenin sendikasız işçilere talep edilen hakların verildiğini vurguladı.