TKH'den boykot çağrısı: Gerici müfredata karşı emekçiler ayağa!

TKH tarafından yapılan açıklamada "22 yıllık AKP iktidarının eğitimi yap-boza çevirdiği, 4+4+4 eğitim sistemi ile gençliğin geleceğini çaldıkları bir ortamda, alelacele uygulamaya konmak istenen modelin, anayasada yapılmak istenen gerici dönüşümlerle bağlantısı vardır." denildi.

TKH'den boykot çağrısı: Gerici müfredata karşı emekçiler ayağa!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Müfredatı Geri Çekin Platformu’nun Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne karşı 11 Haziran’da düzenleyeceği boykota ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada “Partimiz tüm emekçileri ve gençleri Müfredatı Geri Çekin Platformu’nun 11 Haziran’da duyurduğu boykot çağrısına katılmaya çağırmaktadır.Gerici müfredata ‘dur’ demek için ayağa kalkıyoruz.” denildi.

“Gerici müfredata karşı emekçiler ayağa!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“AKP iktidarının devreye sokmak istediği gerici, piyasacı müfredat eğitimin tam boy dönüşümünün son halkası olarak karşımıza çıkmıştır.

Emekçi çocuklarının laik, bilimsel ve eşit eğitim alamadığı bir ülkede uygulanmak istenen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, emekçi halkımız için bir yıkımı temsil etmektedir.

22 yıllık AKP iktidarının eğitimi yap-boza çevirdiği, 4+4+4 eğitim sistemi ile gençliğin geleceğini çaldıkları bir ortamda, alelacele uygulamaya konmak istenen modelin, anayasada yapılmak istenen gerici dönüşümlerle bağlantısı vardır.

Türkiye’nin emekçi halkı ve gençliği bu eğitim modeline mahkûm edilemez!

İstedikleri “kindar-dindar nesli” yaratamayan AKP iktidarı, gençliğe “hayallerinizden vazgeçin” demektedir.

Emekçi halkımız ve gençliğimiz eşit, bağımsız, aydınlık bir ülke isteğinden asla vazgeçmeyecektir!

Partimiz tüm emekçileri ve gençleri “Müfredatı Geri Çekin Platformu’nun” 11 Haziran’da duyurduğu boykot çağrısına katılmaya çağırmaktadır.

Gerici müfredata “dur” demek için ayağa kalkıyoruz.

Eşit, parasız, bilimsel eğitim için 11 Haziran’da boykota!”