TKH'den Özak işçilerine destek ziyareti

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek ve parti üyeleri, direnişlerini İstanbul Özak Holding önüne taşıyan Özak Tekstil işçilerini ziyaret etti.

TKH'den Özak işçilerine destek ziyareti

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı ve parti üyeleri, 62 gündür sürdürdükleri direnişi İstanbul Özak Holding önüne taşıyan Özak Tekstil işçilerini ziyaret etti. TKH ziyarette “Özak işçisi yalnız değildir”, “Birleşe birleşe kazanacağız” mesajını verdi.

BİRTEK-SEN Bölge Temsilcisi Çayan Dursun, “Bu mücadele sadece Özak işçilerinin mücadelesi değil tüm işçilerin mücadelesi, bu yüzden emekten yana kurumların dayanışması çok önemli, sendikam adına size geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Omuz omuza mücadele edeceğiz başka çaremiz yok” ifadelerine yer verdi.

“ÖZAK İŞÇİLERİ BÜTÜN PATRONLARA KORKU VERİYOR”

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek,  “O koşulların ne kadar zor olduğunu, çocuk işçilerin, yaşlı insanların emeklerinin nasıl sömürüldüğünü hepimiz biliyoruz. Ben bir de aynı zamanda yaşamış oldum. Siyasi bilincimin gelişmesinde de bu emek sömürüsü büyük bir katkıda bulundu” ifadelerine yer verdi. Mücadelenin işçi sınıfını güçlendirdiğini belirten Tekerek, “ Şu an Özak işçileri kazanmıştır. Türkiye’de hakkını arayan işçilere örnek olmuştur. Tarihimiz bunlarla dolu. AKP iktidarında bu sayı arttı, sömürü arttı, işçiler örgütlü halde haklarını aradı. Çok uzun süren direnişler oldu, aylara varan öyle ya da böyle, hak ettiğimizi her zaman alamasak bile en azından patronun da istediği olmadı” dedi.

Patronların işçilerin örgütlü olmasından korktuklarını dile getiren Tekerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Özak işçileri sadece Özak patronunu değil, Türkiye’deki bütün patronlara korku verdiği için bu mücadelenizi selamlıyoruz.”

“BİZ KAZANIRSAK BÖLGEDEKİ BÜTÜN İŞÇİLER KAZANACAK”

Bu direnişin kendilerine çok şey öğrettiğini belirten Özak işçisi, “Biz kazanırsak bölgedeki bütün işçiler kazanacak, biz de bunun bilincinde olduğumuz için 62 gündür direnişe devam ediyoruz. Nereye kadar giderse gitsin, kazanana kadar sürdüreceğiz” dedi.