Reklam
Kategoriler: Gündem

Yargıtay, Mehmet Ağar ve arkadaşları hakkındaki beraat kararlarını onadı

Reklam

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, eski bakan Mehmet Ağar’ın da içinde bulunduğu 18 sanıklı dava için verilen beraat ve zamanaşımı kararlarını onadı.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun aktardığına göre Yargıtay 1. Ceza Dairesi, bu kararlarla ilgili temyiz incelemesini tamamladı.

Bazı cinayetler yönünden zamanaşımı kararı verilmesi gerektiğini belirten daire, dosyanın bu kısmını düzelterek onadı ve bu durumu bozma nedeni saymadı.

Mahkeme, Behçet Cantürk ve Abdülmecit Baskın cinayetleri yönünden, dosyaların zamanaşımına girdiğine hükmederken, diğer cinayetler için beraat kararının yerinde olduğunu belirtti.

Daire, oybirliğiyle aldığı kararda, beraat hükümlerini de şu gerekçeyle yerinde buldu:

“Yargılama sürecindeki işlemlerin usûl ve kanuna uygun olarak yapıldığı, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan ve dosya kapsamına göre yeterli olduğu anlaşılan delillerle birlikte gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığı, hükme esas alınan ve reddedilen delillerin açıkça gösterildiği, soruşturma ve kovuşturma aşamasında delillerin toplandığı bu haliyle eksik incelemenin bulunmadığı, hükme esas alınan raporların yeterli olduğu, deliller ile desteklenemeyen duyuma dayalı, soyut ve çelişkili beyanlar ile delil niteliğine haiz olmayacak belgeler dışında başkaca delil bulunmaması nazara alınarak, Mahkemenin yargılama sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dava dosyası içeriğine göre, sanıkların üzerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından şüphe sanıklar lehine değerlendirilerek atılı suçlardan beraat kararları verilmesinde bir isabetsizlik görülmediği anlaşılmakla, temyiz sebeplerinin incelenmesinde hükümlerde hukuka aykırılık bulunmamıştır.”

Reklam

Önceki Haberler

CHP’li Öztürkmen: Erdoğan 2025 yılında günde en az 2 bin 727 asgari ücret harcayacak

CHP'li Hasan Öztürkmen, Erdoğan'ın 2025 yılı bütçesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Yıllık enflasyon beklentisinin iktidarın…

18 Ekim 2024 16:25

Erdoğan imzaladı: TSK’nın Lübnan’daki görev süresi uzatıldı

Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu BM Geçici Görev Gücü'ne TSK unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 31 Ekim'den itibaren…

18 Ekim 2024 16:20

Bakanlıktan maden firması için hızlandırılmış “ÇED’e gerek yoktur” yazısı!

Ordu'nun Korgan Yaylalarında başlayan ve Perşembe Yaylası'nı da olumsuz etkileyecek olan maden arama sondaj çalışmaları,…

18 Ekim 2024 16:15

Bakan Memişoğlu’ndan ‘yeni doğan çetesi’ hakkında açıklama

"Yenidoğan çetesi" skandalına ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "İnsanlıktan nasibini almamış kişiler bunlar. Gerçekten…

18 Ekim 2024 16:05

Yenidoğan çetesi lideri Fırat Sarı, YouTube programına bile katılmış!

İstanbul'da 12 bebeğin ölümüne neden olan çetenin lideri Dr. Fırat Sarı'nın 10 ay önce YouTube'da…

18 Ekim 2024 15:03

Fernas direnişinde 53’üncü gün: Uzlaşma kararının arkasından liste oyunu çıktı

Dün alınan uzlaşma kararının ardından masaya oturmak için Soma'ya giden Fernas işçileri saat 10.00'dan bu…

18 Ekim 2024 14:56
Reklam