Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1 Mayıs günü İstanbul Saraçhane'de çekilen kapak fotoğrafı ile yayımlandı.

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı yine dolu dolu bir içerikle okurlarıyla buluştu. 2024 1 Mayısı’nda ortaya çıkan ikonik bir fotoğrafın gazete kapağına taşındığı yeni sayı, “İŞTE 22 YILLIK AKP İKTİDARI” manşetiyle çıktı. AKP’nin 22 yıllık iktidarının özeti olan fotoğraf, sermaye iktidarının, talanın, rantın ve baskı düzeninin cisimleşmiş halini gösteriyor.

Gazetenin kapağında bulunan diğer bu gündem başlığı ise AKP ve CHP başta olmak üzere düzen siyasetinin yumuşama adı altına yürüttüğü “helalleşme” görüşmelerine ayrılmış durumda. “AKP’nin yeni ortağı CHP mi?” başlığı altında verilen yazıda düzen muhalefetinin yeni rejimle kurmaya çalıştığı ilişkiler değerlendiriliyor.

GÜNDEMLER

Gazetenin Gündem sayfalarında, Laiklik Meclisi tarafından düzenli yayınlanan Nisan ayı “Laiklik İhlalleri Raporu” ve Laiklik Meclisi tarafından 30 Haziran’da İstanbul’da yapılması planlanan “Laiklik Yürüyüşü” çağrısı bulunuyor. Gündem sayfasında ayrıca, AKP tarafından eğitim alanında dayatılan Maarif Modeli uygulaması “AKP’den medrese müfredatı” başlığıyla verilirken,  AKP’nin İsrail ile yürüttüğü ticaret “AKP’li Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu!” başlıklı haber ile değerlendiriliyor.

Kamuda tasarruf yalanıyla her geçen gün emekçilerin boğazını sıkan ekonomi politikaları “İşçiden alıp patronlara dağıtmaya hazırlanıyorlar” başlıklı yazıda ele alınırken, eğitim emekçilerine uygulanan şiddetin her geçen gün artmasına karşı yürütülen mücadele “Eğitim emekçileri ayakta!” haberiyle gazetede yer buluyor.

MANŞET

Manşet sayfasında kapak konusu olarak öne çıkan 22 yıllık AKP rejimi “İşte 22 yıllık AKP iktidarının fotoğrafı” başlığıyla ele alınırken, Anayasa gündemli tartışmalara dair “Yeni Anayasa tuzağı, AKP yeni anayasa yapabilir mi?” başlıklı makaleyle değerlendiriliyor. Türkiye’nin birçok yerinde kutlanan 1 Mayısı’yla ilgili haberler ise “1 Mayıs’ta komünistlerden kırmızı kart: TKH Türkiye’nin birçok yerinde 1 Mayıs’ta alanlardaydı” başlığıyla gazetede yer buluyor.

GENÇLİK, KADIN, KÜLTÜR SANAT-TARİH…

Gazetenin Gençlik sayfasında lise ve üniversiteli gençlerin yürüttüğü laiklik mücadelesi “Gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ buluşmalarında bir araya geldi” haberiyle öne çıkarken, son zamanlarda üniversite gençliğinin yasaklar karşısında yürüttüğü eylemlerine de yer verilmiş durumda. Ayrıca gazetenin Tarih sayfasında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıldönümü nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir yapılan anma eylemleri “Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!” haber başlığı altında okunabilir.

Kadın sayfasında, “Cumhuriyet’e borcunu ödeme yolunda bir kadın: Türkan Saylan” ve “Sultangazi’de çocuk istismarı kadınları ayağa kaldırdı!” yazılarını okumak mümkün.

Dünya başlığı adıyla yayınlanan dış politika sayfasında “Emperyalizm hiç yalnız bırakmadı: İngiltere İsrail’e hangi anlaşmalarla ve nasıl destek oluyor?” yazısı dikkati çekerken, ABD’de devam eden Filistin eylemleri “ABD üniversitelerinde Filistin’e destek eylemleri” başlıklı yazı da okunabilir.

Kültür-Sanat-Tarih sayasında ise 1 Mayıs’ın tarihini ele alan “1 Mayıs’ın romanı: Wedding Barikatları” isimli kitap değerlendirmesi yer alırken, faşizmin ve emperyalizmin Sovyetler Birliği tarafından dize getirildiği 9 Mayıs Zafer Günü yazısı “Faşizme ve emperyalizme karşı orak-çekiç yukarı” başlıklı yazıda ele alınıyor.

KÖŞE YAZILARI

Yurtsever gazetesinde ayrıca; Kurtuluş Kılçer tarafından yazılan “Gerici ve faşistlerden sivil anayasa beklenir mi?” adlı Başyazı; Irmak Ildır’ın yazdığı “İklim değişti mi?”, Kamil Tekerek’in yazdığı “Türkiye Yüzyılı nereye?” ve Aysel Tekerek’in kaleme aldığı “Yürüyelim…” başlıklı köşe yazıları okunabilir.

Tüm okurlarımıza iyi okumalar diliyoruz.

Yurtsever gazetesi basılı olarak meydan satışlarından temin edilebileceği gibi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile de temas edilebilir.