"Kadınların ayak izi"
İzmir Çiğli Belediyesi'nde hukuksuzca işten çıkarılan 6 kadın belediye çalışanı 1 Mayıs’ta İzmir’den başlayarak Ankara’ya yürüdüğü yürüyüşün adının “Kadınların Ayak İzi” olduğunu duyurdu.

Rojda Dolgun
İzmir Çiğli Belediyesi’nde çalışırken hiçbir gerekçe sunulmadan işten çıkarılan 6 kadın belediye çalışanı 1 Mayıs’ta İzmir’den başlayarak Ankara’ya yürüdüğü yürüyüşün adının “Kadınların Ayak İzi” olduğunu duyurdu.
CHP’li Çiğli Belediyesi’nde Haziran 2024 tarihinde 147 kişi işten çıkarılmasının ardından, işine son verilen 16 kadın 11 aydır işlerini geri almak için mücadele ediyor. Daha önce, CHP Genel Başkan Özgür Özel’le görüşen işçiler işe geri alınacaklarına dair söz verildiği halde hiçbir sözün yerine getirilmemesine tepki gösteriyor.
“BARDAĞI TAŞIRAN SON NOKTA”
Yurtsever’e konuşan Hale Ören ise mali tablodan dolayı işlerinin elinden alınmasına rağmen 30 yeni işçinin belediyede çalışmaya başlamasının bardağı taşıran son nokta olduğunu aktardı. 1 Mayıs’ta başlayan yürüyüşün 10 Mayıs günü CHP Genel Merkezi’nde son bulması hedefleniyor.
“ÜLKENİN HARCINDA KADIN MÜCADELESİ VAR”
Çıktıkları yoldaki süreçten bahseden Hale Ören “Kadınlar yürüyor, kadınların ayak izi sürecek. Bu kadınları hafife almayın. Günlerdir yüzlerce kilometre yol yürüdük. Her adımda alın terimizin emeğimizin karşılığını aradık. Bugün burada yorgun ama kararlıyız. Biz yola çıktık. Çünkü biliyoruz ki bu ülkenin harcında işçinin emeği, kadının mücadelesi, yoksulun alın teri var. İsterdik ki, günler süren yürüyüşümüzde CHP sesimizi duysun. İsterdik ki uğradığımız haksızlığa karşı bir ses, bir el, bir adım gelsin. Çünkü biz kimseden lütuf değil emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bu yürüyüş sadece işe dönüş için değil adaletin, vicdanın, işçinin sömürülmediği bir Türkiye’nin adımlarıdır.” dedi.
“11 AYDIR SUSMADIK, BOYUN EĞMEDİK”
İnsanca bir yaşama doğru yürüdüklerinin altını çizen Ören, “Her adımımızda daha da büyüyen bu adalet çağrısı, artık sadece bizim değil bu ülkede emeği hiçe sayılan, haksızlığa uğrayan herkesin yürüyüşüne dönüşüyor. Bizler Çiğli Belediyesi’nde hiçbir gerekçe gösterilmeden, işten çıkarılan kadın işçileriz. 11 aydır işsiziz. 11 aydır, susmadık, boyun eğmedik, direniyoruz. Bugün bir kez daha haykırıyoruz: İşimizi, onurumuzu geri istiyoruz! Ama bu yürüyüş sadece işimize dönmek için değil aynı zamanda bu ülkenin içine sürüklendiği siyasi şiddet ve kutuplaşma ortamına karşı bir vicdan yürüyüşüdür. Bir yanda işçiyi hiçe sayan, emeği değersizleştiren, gece yarısı kadınları işten atan bir belediye yönetimi; öte yandan siyasetçilerin bile can güvenliğini tehdit eden bir nefret dili. Biz bu yürüyüşle sadece işimize değil aynı zamanda eşitliğe, adalete, barışa ve insanca bir yaşama doğru yürüyoruz.” şeklinde konuştu.