Anonymous'tan IŞİD'e karşı 11 Aralık'ta eylem çağrısı

Uluslararası hacker grubu Anonymous, internet kullanıcılarını 11 Aralık’ta IŞİD’i “trolleme” çağrısı yaptı.

Anonymous'tan IŞİD'e karşı 11 Aralık'ta eylem çağrısı

Uluslararası hacker grubu Anonymous, internet kullanıcılarını 11 Aralık’ta IŞİD’i “trolleme” çağrısı yaptı. Anonymous, IŞİD’e internet üzerinden savaş açmış durumda.

Ghostbin’den yaptıkları duyuruda Anonymous, insanlardan kendilerine destek olarak, IŞİD’i trolleme çalışmalarına katılma ve onlara asla unutmayacakları bir gün yaşatma çağrısı yaptı.

Anonymous, internet kullanıcılarını Facebook, Twitter ve YouTube üzerinden IŞİD’le dalga geçmeye, onlara Arapça’da pejoratif anlamı olan DAEŞ demeye çağırdı. Grup, internetin #daesh ve #daeshbags hashtagleriyle çalkalanmasını istediğini duyurdu.

Anonymous, 39 binden fazla IŞİD profilini tespit ettiklerini ve bunları Twitter’a bildirdiklerini açıkladı. Bu hesapların 25 bininden fazlasına yasak geldi. Lucky Troll Club (Şanslı Troll Kulübü) isimli site, geride kalan 14 bin hesabın ise aktif durumda olduğunu bildirdi.

Uluslararası hacker grubu Anonymous, İŞİD’in bugün ABD, Endonezya, İtalya, Lübnan ve Paris’te yeni saldırılar düzenleyeceğine ilişkin bilgilere ulaştıklarını da açıklamıştı.

Grubun sözcüsü “Bu saldırılar cezalandırılmadan bırakılamaz” diye konuşmuştu.

Anonymous, IŞİD’in Paris saldırılarının ardından örgüte savaş açtığını ilan etmişti.