Günün Önemli Haber Başlıkları

Gazete Manifesto tarafından derlenen, günün öne çıkan haber başlıkları

Günün Önemli Haber Başlıkları
  •  Polis Pendik’te uzun süredir bildiği IŞİD okullarına operasyon düzenledi. Operasyonda 24’ü 18 yaşın altında çocuklar ile Özbekistanlı ve Tacikistan uyruklu 53 kişi gözaltına alındı.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/19/polis-kez-bildigi-isid-okullarini-basti/

  • Ankara Katliamı ile ilgili başsavcılığın getirdiği yayın yasağı kaldırıldı.

http://www.birgun.net/haber-detay/ankara-katliami-hakkindaki-tanimadigimiz-yayin-yasagi-kaldirildi-92857.html

  • Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Ankara’daki katliamın ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ta ‘taziye’ telefonu eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, “Kendi takdiridir ama taziye evi Başbakanlıktır.” demesi üzerine Abdullah Gül basın ofisinden yapılan açıklama da,”11. CB Gül, Ankara’daki terör saldırısında mensuplarını yitiren CHP ve HDP ile DİSK ve KESK genel başkanlarına da başsağlığı dilemiştir.” denildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/391031/Davutoglu_-_Gul_atismasi_tirmaniyor.html

  • CNN Türk’te katıldığı programda “PKK terör örgütü değildir” dediği için hakkında soruşturma açılan Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi için yakalama kararı çıkarıldı.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/diyarbakir-barosu-baskani-elci-hakkinda-yakalama-karari-1455155/

  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ankara Katliamını gerçekleştiren iki canlı bombadan birinin Yunus Emre Alagöz olduğunu açıkladı.

http://www.diken.com.tr/bassavcilik-malumu-ilam-etti-canli-bombalardan-biri-yunus-emre-alagoz/

  • Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımına 500 bin prim verilmesine, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesi ile Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/30348455.asp

  • Sarıyer’de DHKP-C’ye yönelik olduğu iddiasıyla yapılan operasyonda vurulan Dilek Doğan hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doğan’ın göğsünden yaralanmasını operasyon sırasında çıkan arbede sırasında gerçekleştiğini öne sürdü.

http://abcgazetesi.com/polisten-dilek-dogan-itirafi-473.html