Lübnan'da intihar bombacısı operasyonu: 3 ölü

Lübnan'ın kuzeyinde güvenlik güçlerinin canlı bomba şüphesiyle bir eve düzenlediği operasyonda, intihar saldırısına hazırlanan IŞİD'e bağlı şüphelinin kendisini patlattı.

Lübnan'da intihar bombacısı operasyonu: 3 ölü
Muhammed Hamza

Muhammed Hamza

Lübnan’ın kuzeyinde güvenlik güçlerinin canlı bomba şüphesiyle bir eve düzenlediği operasyonda, intihar saldırısına hazırlanan IŞİD’e bağlı şüphelinin kendisini patlatması sonucu, saldırganın da aralarında bulunduğu ev sakinlerinden 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4’ü güvenlik görevlisi 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya konuşan güvenlik kaynakları, Lübnan’ın kuzeyindeki Deyr Ammar bölgesinde intihar saldırısı şüphesiyle aranan Muhammed Hamza isimli şahsın evine güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında, şüphelinin kendini patlattığını aktardı. Güvenlik güçleri, Hamza’nın IŞİD’e bağlı bir grubun üyesi olduğunu açıkladılar.

Patlama sonucu, şüphelinin kendisi, annesi ve kız kardeşinin bebeği olmak üzere üç kişinin hayatını kaybettiği, ev sakinleri ve güvenlik güçlerinin aralarında bulunduğu altı kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Güvenlik güçleri, Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’ın kontrolü altında olan Dahiye bölgesindeki Burc el-Baracne’de 12 Kasım’da 43 kişinin hayatını kaybettiği çifte intihar saldırılarının ardından ülke genelindeki terörle mücadele operasyonlarını arttırdı. Son dönemde düzenlenen operasyonlarda, 20’den fazla şüpheli gözaltına alınırken 300 kilograma yakın patlayıcı ele geçirildiği aktarılmıştı.