New Horizons güneş sisteminin dışına çıkıyor
İnsanoğlunun şimdiye kadar ürettiği en hızlı araç olan New Horizons uzay aracı, güneş sisteminin dışına çıkmaya doğru hızla ilerliyor.
İnsanoğlunun şimdiye kadar ürettiği en hızlı araç olan New Horizons uzay aracı, güneş sisteminin dışına çıkmaya doğru hızla ilerliyor. Eğer bir aksilik çıkmazsa, New Horizons, şimdiye kadar uzayda gidilmiş en uzak mesafeye ulaşacak.NASA tarafından 2006 yılında fırlatılan New Horizons uzay aracı, geçtiğimiz Temmuz ayında Plüton gezegeninin ilk fotoğraflarını çekerek insanlığa büyük bir hediye yollamıştı. Güneş sistemimizin en dışındaki gezegen olan Plüton’dan onlarca fotoğraf ve binlerce veri aktaran uzay aracı, mesafe sebebiyle bu bilgiler aktarmaya halen devam ediyor.
Aynı hızla ilerlemeye devam edecek
Şimdi ise New Horizons, güneş sisteminden çıkmaya doğru hızla ilerliyor. Daha önce uzaya yollanan Voyager uzay aracından bile hızlı ilerleyen New Horizons, eğer planlarda bir aksilik çıkmazsa Ocak 2019’da Kuiper Kuşağında yer alan 2014 MU69 olarak isimlendirilen gök cisminin yanından geçecek. Ve daha sonra haber alınamaz bir şekilde sonsuzluğa doğru olan yolculuğuna devam edecek.New Horizons şu sıralar dünyadan neredeyse 1.3 milyar KM uzaklıkta. Ve bu uzaklık her geçen saniye artıyor. Saniyede 14 KM hızla ilerleyen uzay aracı, 2019 yılında insan yapımı bir nesne olarak en uzağa gönderebildiğimiz araç olacak. Aşağıdaki görselde New Horizons’ın 2006’da başlayan ve 2019’da sonlanacak yolculuğunun haritasını görebilirsiniz. Kuiper Kuşağından geçtikten sonra araçtan haber alınması mümkün olmayacak. Zaten içerisindeki enerji kaynağı da artık yeterli elektriği üretemiyor olacak ancak araç aynı hızla gitmeye devam edecek.