Yavuz Bingöl ve Şafak Sezer AKP’ye oy istiyor

Yeni Şafak’ın internet sitesinde “Çok sayıda ünlü sanatçıdan AKP'ye destek” başlığıyla bir video yayınlandı. Haberin tek satırlık açıklamasında kamera karşısına geçen birçok “ünlü isim” 'Sandığa git oyunu kullan' mesajı veriyor.

Yavuz Bingöl ve Şafak Sezer AKP’ye oy istiyor

Yeni Şafak’ın internet sitesinde “Çok sayıda ünlü sanatçıdan AKP’ye destek” başlığıyla bir video yayınlandı. Haberin tek satırlık açıklamasında kamera karşısına geçen birçok “ünlü isim” ‘Sandığa git oyunu kullan’ mesajı veriyor.

Tayyip Erdoğan’ın miting kürsülerinden Berkin Elvan’ı ve annesi yuhalatmasını ‘insani bir şey’ olarak tanımlayan Yavuz Bingöl’den tutun da, Gezi Parkı eylemlerinde bir an görünen ancak daha sonra katıldığı AKP iftarında nedamet getirerek Tayyip Erdoğan’dan özür ‘dilenip’ elini öpmeye kalkışan Şafak Sezer’e kadar envaî çeşit sima yer alıyor videoda.

AKP’ye destek için Esra Erol, Şafak Sezer, Niran Ünsal, Yavuz Bingöl, Şoray Uzun, Alişan, Berdan Mardini, Cengiz Kurtoğlu, Davut Güloğlu, Serkan Çağrı ve Doğuş gibi “ünlülerin” sıraya dizildiği videoda yer alan diğer “ünlülerin” kim olduklarını, “Yeni Türkiye”nin “sanatçıları olsa gerek, çıkaramadık.

“Yeni Türkiye”nin bu muhterem şahsiyetleri hem diksiyonlarının mükemmelliğine (!), hem de videonun fon müziği olacakken baskın ses haline gelmiş olan mehter marşına kurban gitmişler. AKP’ye destek verelim derken ne dediği pek de anlaşılmayan çok sayıdaki “ünlü isim” duyabildiğimiz kadarıyla aşağı yukarı Ahmet Davutoğlu ve Tayyip Erdoğan’la aynı şeyleri tekrar ediyor: istikrarın sürmesi, güçlü Türkiye, yeni Türkiye, vesayetle mücadele, ebedi kardeşlik, çocuklarımızın güzel geleceği… Videodan anladığımız ise, “ünlülerin” diksiyonları olmasa da, ezberleri pek kuvvetli.