ABD Büyükelçiliği "İstihbaratı Türkiye'den aldık" dedi

ABD Büyükelçiliği'nin Ankara’daki vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşı uyardığı haberlerinin üzerine Ankara Kızılay Meydanı'nda bir intihar saldırısının gerçekleşmesinin ardından ABD Büyükelçiliği'nden bir açıklama daha geldi.

ABD Büyükelçiliği

ABD Büyükelçiliği’nin Ankara’daki vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşı uyardığı haberlerinin üzerine Ankara Kızılay Meydanı’nda bir intihar saldırısının gerçekleşmesinin ardından ABD Büyükelçiliği’nden bir açıklama daha geldi.

Elçilik yetkilileri Twitter hesapları üzerinden yapılan açıklamada, saldırı istihbaratının Türkiyeli yetkililerden geldiğini açıklayarak Türkiye’nin yaşadığı güvenlik zaafiyetini de ilan etmiş oldu.

Büyükelçilik sitesinin sadece İngilizce bölümünde yayımlanan mesajda Anıtkabir ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın da içinde yer aldığı Bahçelievler işaret ediliyordu.

Son yapılan açıklamada ise, Büyükelçiliğin sosyal medyada dolaşan bir tehdit bilgisinden haberdar olduğu ve bu bilginin Türk makamlarıyla teyit edilmesinden sonra bilgi notunun yayınlandığı duyuruldu.Screen Shot 2016-03-14 at 00.31.15