AKP'lilerden Erdoğan için silahlanma çağrısı!

Sosyal medyada Ak Gençlik'in silahlanarak 'milis güçleri' oluşturması çağrısı yapıldı.

AKP'lilerden Erdoğan için silahlanma çağrısı!

Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki askeri operasyonları devam ederken, sosyal medyadaki AKP’lilerden de ‘alternatif ordu’ çağrıları yükseldi. AKP’li gençliğin silahlanarak ‘milis güçleri’ oluşturması gerektiği yönünde ifadeler kullanılan çağrılarını Melih Gökçek de doğruladı. Gökçek, ‘darbe olsun da gelsin beni öldürsünler’ diye beklenemeyeceğini savunarak, “Bunun yasal hale gelmesi için her televizyonda anlatıyorum” ifadelerini kullandı.

“Silahlanın!” çağrısı

Odatv‘nin haberine göre, Kendisinin Osmanlı Ocakları 1453 Genel Başkanı ve Ümmet Ocakları kurucu Genel Başkanı olduğu söyleyen Emin Canpolat kendi Twitter hesabından “Bizimle hareket eden tüm kardeşlerimize duyurumuzdur. Vatan için Bayrak için Erdoğan için silahlanın” çağrısında bulundu.

Musul operasyonu

Sosyal medyada AKP hesaplarından yapılan paylaşımlarda Ak Milislerin hazır oldukları ve ‘Reis’ten emir bekledikleri’ yazılıyor. Özellikle Musul operasyonunun başlamasının ardından AKP’li hesaplar Musul’a Ak Milisler’in gitmesi gerektiğini yazdı. Birçok hesaptan yapılan paylaşımlarda AKP’li gençlerin silahlı milisler kurması gerektiği çağrısı yapıldı. Özellikle Irak’ta Şii Haşdi Şabi milislerinin iktidar tarafından eleştirildiği günlerde yapılan çağrılar dikkat çekti.
O mesajlar şöyle:

Gökçek: Gizlemenin alemi yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldığı bir televizyon programında itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Gökçek, artık askeri bir girişimin imkansız olduğunu söyleyerek silahlanan yeni ‘milis’ güçlerini işaret etti. Silahlanma hikayelerinin kulağına geldiğini, “bunu gizlemenin bir alemi yok” diyerek aktaran Gökçek, “Ben bunun yasal hale gelmesi için her televizyonda anlatıyorum. Muazzam bir silahlanma oldu. Pompalı tüfeği alan evine atıyor. Sen yarın bir darbe yapmaya kalksan, senin elinde piyade tüfeği, kaleş varken, bu kalkıp pompalı tüfeğiyle gelmeyecek mi? Acımaz da. Şunu artık anladılar bütün dünya bize bir tezgah yapıyor. Darbe olsun da gelsin beni öldürsünler diye mi bekleyecekler” ifadelerini kullandı.