Bahadır Grammeşin'in davası 30 Mart'a ertelendi

ÖDP üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’in Kadıköy’de kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bıçaklı saldırıda öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bahadır Grammeşin'in davası 30 Mart'a ertelendi

Ne olmuştu ?

8 Mayıs 2015 gecesi Kadıköy Osmanağa Mahallesi, Mühürdar Caddesi üzerinde Grammeşin ve altı arkadaşı cadde kenarındayken kalabalık bir grubun önce sözlü tacizine ardından da bıçaklı saldırına maruz kaldı.

Saldırıda dört kişi de bıçakla yaralandı. Yaralılar Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Bahadır Grammeşin ise Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastanesi’ne kaldırıldı. Grammeşin tedavi gördüğü hastanede öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’in İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bıçaklı saldırıda öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Erkan Çınar, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Mert Nikelay ile tutuksuz 5 sanık katıldı.

Davada, “Batı Yakası” isimli mekânın sahibi Erkan Çınar için kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis isteniyor. Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç ise kasten öldürmeye yardım etme ve yaralama suçlarından yargılanıyor.

Sanıklardan Erkan Çınar’ın avukatı olan Hakkı Kurtuluş’un, aynı zamanda suç örgütü lideri olan Sedat Peker’in de avukatlığını yaptığı bildirildi. Tutuklu sanıklardan Erkan Çınar, “Kavga eden arkadaşlarımı abileri olarak ayırmak istedim. Ellerimi açarak ‘Kurban olayım kavga etmeyin’ dedim. Bizi tehdit ettiler. Bana yönelen kişiyi görünce yerde birşey gördüm. Refleks olarak alıp, salladım. Kesici aletmiş. O da ölen arkadaşımıza gelmiş. Pişmanım. Benim ailem mağdur şimdi.” dedi.

Diğer tutuklu sanık Mert Nikalay da, Bahadır Grammeşin’e 3 yumruk attım, yere düştü. Sonra Erkan Çınar ona yönelip bıçağı sapladı” diyerek Erkan Çınar’a suçlamayı yöneltti.

Sanık Murat Topraktepe, “Ben ayırmaya çalıştım, olay yerinden uzaklaştım. Küfür duyunca cebimdeki muşta ile vurdum. Bahadır’a 3 yumruk attım. Bir bıçak vardı bende ‘kavgada kullanılmıştır’ dedim. ‘Yok edelim’ dediler, ‘hayır’ dedim. Bahadır’ın bacağından kan çıktığını görünce bacağına bende 3 defa muştayla vurdum. Sonra muştayı yaktım. Önce vuranı görmedim demiştim ama bıçaklayan Erkan Çınar’dı. Avukatla haber yolladı. ‘Suçu üstlenin size bakacağım’ dedi” şeklinde konuştu.

Mahkeme, Tutuklu sanıkların tutukluğunun devamına, duruşmanın 30 Mart’a ertelenmesine karar verdi.