Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bahadır Grammeşin’in davası yine ertelendi

Reklam

İstanbul’un Kadıköy’de 15 kişilik bir grubun saldırısına uğrayıp bıçaklanarak hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’in davası 28 Temmuz’a ertelendi.

Bahadır Grammeşin, 8 Mayıs’ta askere gidecek arkadaşlarını uğurlamak için geldiği Kadıköy’e, 15 kişilik toplulukta yer alan bir grup kadının bir başka grup tarafından sözlü tacize uğramasına tanık olmuş, tepki göstermişti. Sonrasında Grammeşin ve arkadaşları Kadıköy Çarşısı’ndaki Surp Takavor Kilisesi önünde beklerken, ellerinde döner bıçağı, sallama ve demir çubuklar olduğu halde bardan çıkan söz konusu grup tarafından saldırıya uğramıştı.

‘Tutuklama kararı çıkan Cemal Diri hala firaridir’

Birgün’ün haberine göre, Kartal Anadolu Adliyesi’nde görülen duruşmada, sanık avukatlarının talebi üzerine kriminal incelemeye gönderilen video kayıtlarının henüz incelemesinin tamamlanmadığı belirtildi.

Grammeşin avukatı Ayhan Erdoğan savunmasında, “Davanın uzamaması için yazıya cevap gelmemesi halinde Ulusal kriminal büroya yazı yazılmalıdır. Ayrıca tutuklama kararı çıkan Cemal Diri hala firaridir. Bu da sanıkların kaçma ihtimalini ortaya koyuyor. Bilirkişi raporu gelene kadar tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, sanık avukatlarının taleplerinin reddine ve bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı 28 Temmuz’a erteledi.

Bu haber en son değiştirildi 9 Haziran 2016 17:18 17:18

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam