Bahadır Grammeşin’in davası yine ertelendi

İstanbul’un Kadıköy'de 15 kişilik bir grubun saldırısına uğrayıp bıçaklanarak hayatını kaybeden ÖDP üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’in davası 28 Temmuz’a ertelendi.

Bahadır Grammeşin’in davası yine ertelendi

İstanbul’un Kadıköy’de 15 kişilik bir grubun saldırısına uğrayıp bıçaklanarak hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’in davası 28 Temmuz’a ertelendi.

Bahadır Grammeşin, 8 Mayıs’ta askere gidecek arkadaşlarını uğurlamak için geldiği Kadıköy’e, 15 kişilik toplulukta yer alan bir grup kadının bir başka grup tarafından sözlü tacize uğramasına tanık olmuş, tepki göstermişti. Sonrasında Grammeşin ve arkadaşları Kadıköy Çarşısı’ndaki Surp Takavor Kilisesi önünde beklerken, ellerinde döner bıçağı, sallama ve demir çubuklar olduğu halde bardan çıkan söz konusu grup tarafından saldırıya uğramıştı.

‘Tutuklama kararı çıkan Cemal Diri hala firaridir’

Birgün’ün haberine göre, Kartal Anadolu Adliyesi’nde görülen duruşmada, sanık avukatlarının talebi üzerine kriminal incelemeye gönderilen video kayıtlarının henüz incelemesinin tamamlanmadığı belirtildi.

Grammeşin avukatı Ayhan Erdoğan savunmasında, “Davanın uzamaması için yazıya cevap gelmemesi halinde Ulusal kriminal büroya yazı yazılmalıdır. Ayrıca tutuklama kararı çıkan Cemal Diri hala firaridir. Bu da sanıkların kaçma ihtimalini ortaya koyuyor. Bilirkişi raporu gelene kadar tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, sanık avukatlarının taleplerinin reddine ve bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı 28 Temmuz’a erteledi.