Binali Yıldırım: Irak ileri geri konuşmasın

Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ın Beşika'daki TSK güçlerine ilişkin tepkisine sert sözlerle yanıt verdi.

Binali Yıldırım: Irak ileri geri konuşmasın

Başbakan Binali Yıldırım, Irak’la Türkiye arasında krize neden olan Beşika’daki TSK güçlerine ilişkin, “Türk varlığı orada (Başika) kalmaya devam edecek. İleri geri konuşmak Irak’ın haddi değil.” açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Meclisi’nin Türk askerinin bu ülkedeki varlığını sonlandırmasını ve Başika kampını boşaltması yönündeki taleplerine sert sözlerle cevap verdi.

Yıldırım konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu operasyonun (Musul operasyonu) yaklaştığı bugünlerde Irak hükümetinden anlaşılmaz bir tepki geldiğini görüyoruz. 63 ülkeden askeri unsur var Yeni Zelanda’dan bile var. Şimdi Türkiye ile 350 km’den fazla hududu olan, 30-35 senedir ülkemizin başını ağrıtan PKK terör örgütünün barındığı Irak’ta bugüne kadar hiçbir tedbir alınmazken ve 63 ülkeden burada terörle mücadele adı altında askeri unsurlar bulunurken bunları bir kenara bırakıp Türkiye’nin buradaki varlığına takılması abesle iştigaldir. Bunun hiçbir şekilde iyi niyetle izahı yoktur. Irak hükümeti ne söylerse söylesin, bölgedeki DEAŞ ile mücadele için bölge yapısının zorla değiştirilmemesi için Türk varlığı orada kalmaya devam edecektir.”