Canlı bombanın kimliği kesinleşti

Dün İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıda kimlik tespiti yapıldı. Saldırganın yakınlarından alınan DNA örneği, alınan numune ile karşılaştırıldı. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti. Dün üzerinde yoğunlaşılan isimlerden birincisi, Türkiye’de aranan 4 IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız’dı. İkincisi ise bölgedeki kameralarda görüldüğü söylenen 24 yaşındaki Mehmet Öztürk’tü. DHA’nın geçtiği habere göre İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını... View Article

Canlı bombanın kimliği kesinleşti

Dün İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıda kimlik tespiti yapıldı.

Saldırganın yakınlarından alınan DNA örneği, alınan numune ile karşılaştırıldı.

Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti.

Dün üzerinde yoğunlaşılan isimlerden birincisi, Türkiye’de aranan 4 IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız’dı. İkincisi ise bölgedeki kameralarda görüldüğü söylenen 24 yaşındaki Mehmet Öztürk’tü.

DHA’nın geçtiği habere göre İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle kesinleşti.

Ailesinin daha önce kayıp başvurusunda bulunduğu Mehmet Öztürk’le ilgili araştırma yapan polis, IŞİD’e katıldığını saptadı. ‘Canlı bomba’ Mehmet Öztürk, IŞİD üyeliğinden arananlar listesindeydi.

Gözaltında olan canlı bombanın babası ile kardeşinin sorgulaması devam ediyor.