SYRIZA muradına eriyor: Obama'nın Atina ziyareti belli oldu

ABD Başkanı Obama'nın Yunanistan'ı ziyaret edecek olması, SYRIZA'nın yayın organında 'manşet' oldu.

SYRIZA muradına eriyor: Obama'nın Atina ziyareti belli oldu

Yunanistan’da SYRIZA iktidarınının yayın organlarından Avgi gazetesi, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya yer vererek, ABD başkanı Barack Obama’nın Atina’yı ziyaret edeceğini duyurdu. Gazete ziyareti “Obama desteği” manşetiyle verdi.

Gazeteye göre, Obama’nın ziyareti, SYRIZA’nın Yunanistan ekonomisinin düzelişine yönelik çabalarını desteklemek amacıyla gerçekleşecek. Piyasacı ve halk düşmanı politikalarıyla büyük tepki çeken ve halk desteği giderek azalan SYRIZA iktidarının, emperyalizmin ipine sarılmayı manşetten duyurması, partinin işbirlikçi kimliğini de gözler önüne seriyor.

Obama’nın ‘büyük desteği’ vereceği ziyaretin 15-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Buna göre ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Pavlopoulos ve Başbakan Tsipras’la görüşecek. ABD ve Yunan liderlerinin görüşeceği diğer bir konu da mülteci krizi olacak.

“Bana sakin bir yer bul” demişti

Yunanistan Başbakanı ve SYRIZA lideri Aleksis Cipras, Temmuz ayındaki NATO zirvesi çerçevesinde görüştüğü ABD Başkanı Barack Obama’ya aralarında geçen yıl Kasım ayında New York’ta geçen konuşmayı hatırlatmıştı. İki liderin görüşmesinde Obama Çipras’a “Yunanistan’a tatil için gelmeyi istediğini” söylemişti.

Cipras bu konuyu ABD Başkanı’na hatırlatırken, Obama ise “Başkanlığım sona erdiğinde emekli olarak daha fazla süre kalmak üzere gelebileceğim. Yeter ki bana dinlenebileceğim sakin bir yer bul” diye yanıt vermişti.