Ekonomi Bakanı'ndan yorumsuz: Dünyada en yüksek asgari ücret bizde

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülke olduğunu öne sürdü.

Ekonomi Bakanı'ndan yorumsuz: Dünyada en yüksek asgari ücret bizde

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1300 TL olan asgari ücretin artırılması ile ilgili, Türkiye’nin milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülke olduğunu öne sürdü.

Denizli’deki Acıpayam-Çameli Karayolu’nda incelemelerde bulunan Zeybekçi, daha sonra Çameli İlçesi’ne geçerek kaymakamlığı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, milyonlarca emekçiyi ilgilendiren asgari ücret zammına dair “istemenin sonu yok” yorumunda bulunarak şunları söyledi:

“Şimdi aslında sendikalarımız bunu talep edebilir, bunda bir mahsur da yok. İstemenin sonu yok biliyorsunuz. Ama ekonominin realitelerini de unutmamak lazım. Zeytini silkelerken dikkat etmek gerekiyor. Dalını, budağını kırmamak lazım ki seneye de zeytin verebilsin. Alanı da korumak lazım, o anlamda. Milli gelirine oranla, dünyada en yüksek asgari ücreti olan ülkedeyiz. Bundan şikayet etmek anlamında söylemiyorum ama buna da dikkat etmek lazım”