Elazığ'da iş cinayeti: 8 tarım işçisi hayatını kaybetti

Elazığ’ın merkeze bağlı Yurtbaşı beldesindeki hemzemin geçitten geçmeye çalışan yolcu minibüsüne çarptı. 8 işçi hayatını kaybetti.

Elazığ'da iş cinayeti: 8 tarım işçisi hayatını kaybetti

Tatvan-Ankara seferini yapan tren, Elazığ’ın merkeze bağlı Yurtbaşı beldesindeki hemzemin geçitten geçmeye çalışan yolcu minibüsüne çarptı.

Sabah saat 09:15 sıralarında gerçekleşen kazada, serada çalışmaya giden tarım işçilerini taşıyan bir minibüs, trene çarparak metrelerce sürüklendi. 7 kişinin hayatını kaybettiği iş cinayetinin, demiryolunun karayoluyla kesiştiği hemzemin geçitte değil, tarlalar arasında geçit için oluşturulan “kaçak” bir hemzemin geçitte meydana geldiği belirtiliyor. Bu işçi katliamı ile birlikte 2016 yılında ölen tarım emekçi sayısı 166’ya ulaştı.

Olay yerinde yedi kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin de ağır yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Öte yandan aracın içindeki tarım işçileri arasında Suriyeli mültecilerin de olduğu kaydedildi. Geçtiğimiz Nisan ayında İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından açılanan ‘tarım işkolu iş cinayetleri raporu’nda 2016 yılının ilk üç ayında en az 59 tarım emekçisi, 2013-2014-2015 yıllarında ise en az 912 tarım emekçisi yaşamını yitirdi.