EMAAR işçilerinden uyarı eylemi

İstanbul Ünalan'da bulunan EMAAR şantiyesinde çalışan işçiler bir uyarı eylemi gerçekleştirdi.

EMAAR işçilerinden uyarı eylemi
İstanbul Ünalan’da bulunan EMAAR şantiyesinde çalışan ve yaklaşık iki aydır maaşları alamayan inşaat işçileri bugün şantiyelerinin önünde bir uyarı eylemi gerçekleştirdi.
Maaşlarının ödenmemesi ve sigortalarının düzenli yatmaması sebebiyle kırk gündür şantiyeleri içerisinde iş bırakma eylemi devam İnşaat İşçileri Derneği üyesi işçilerinin açıklamaları şu şekilde:
“Bizler Emaar’ı inşa eden işçileri olarak aylardır hak gaspına uğruyoruz. Ücretlerimiz vaktinde yatmıyor, sigortamız düşük gösteriliyor, üzerine haklarımızı aradığımızda işten atılıyoruz.
 
Güvencesiz çalıştırmayı gelenek haline getiren taşeron ve ana firmalar bu uygulamalarına her gün yenisini ekliyor. Biz işçiler güvencesiz, örgütsüz ve en berbat koşullarda çalışmaya mahkum bırakılıyoruz.
 
Bu haksızlıklara dur demeden, birlikte mücadele etmeden biz emekçilere çözüm gelmeyecektir.
 
Patronlar örgütsüz işçi istiyor. İşçilerin birliğinden korkuyorlar. Gücümüz birliğimizdir!
 
Sermayenin kuralsız çalışma dayatmasına, hiçbir sorumluluk üstlenmemesine yeter diyoruz. İş güvencesi istiyoruz!
 
Çalışan her iki kişiden birinin primleri ya yatmıyor ya da eksik yatıyor. Biz işçiler sağlık sisteminin dışında kalmak, emeklilik hakkından mahrum bırakılmak istemiyoruz!”
Açıklamadan sonra şantiyelerine dönen işçiler, firma eğer parayı ödemezse iş bırakma eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler.