Ensar Vakfı tüy dikti!

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, 20 Nisan’da Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada "çocuklar için cübbesini giyeceğini" söyledi.

Ensar Vakfı tüy dikti!

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu,  Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile bağlantılı olduğu söylenen yurtlarda kalan 45 çocuğun istismarı ile ilgili 20 Nisan’da Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada “çocuklar için cübbesini giyeceğini” söyledi.

“Çocuklarımızın ve ailelerin yanında olmakla ilgili Ensar Vakfı olarak bir somut eylem geliştiriyoruz. Öncelikle dilekçe vererek, sanığın en ağır cezayla cezalandırılması talebiyle ve çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olduğumuzu bildirerek, Karaman’da duruşma günü olmak istediğimizle ilgili dosyaya resmi beyanda bulunduk” diyen Dilberoğlu, istismara maruz kalan çocuklardan bazılarının vekâletlerini üstlendiğini belirterek “o gün orada ben bizzat cübbemi giyerek hazır olacağım ve çocuklarımızın hukukunu savunmak için orada yer alacağız. Bazı avukat arkadaşlarımız da gönüllü avukatlarımızla birlikte o gün ailelerin ve çocukların hukukunu korumak için hazır bulunacaklar.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, vakıflarının Türkiye’de milli ve manevi değerlere bağlı bir gençliğin yetişmesi için 37 yıldır onlarca proje yürüten bir vakıf olduğunu öne süren Dilberoğlu, Karaman’daki cinsel istismar olayı sonrasında mağdur ailelere para verilerek şikâyetlerinden vazgeçirilmelerine ilişkin baskı uygulanmasının ise iftira olduğunu iddia etti.

Yurt değil, misafirhaneymiş!

Vakfın ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dönük yurtlarının olmadığını, lise ve üniversiteler üzerine yurt “hizmeti” sunduklarını söyleyen Dilberoğlu, Ensar Vakfı’nın Karaman’da kaçak bir yurdu veya evi de olmadığını iddia ederek “Karaman’da bizim 4 katlı bir şube merkezimiz var. Karaman şube merkezinde, şube yönetiminin kontrol ve denetiminde bir misafirhanemiz var. Bu şube merkezimizde misafirhane olarak kullandığımız, bazı öğrencilerimizin, bazı misafirlerimizin ikamet ettiği yerde bu suça konu olayla ilgili 2 öğrencimizin mağdur olma durumu iddiası söz konusu.” dedi.

Ensar Vakfı’ndaki skandal tecavüz olayında ismi geçen çocukların aileleri para verilerek susturulmaya çalışılırken, para teklifini kabul etmeyen ailelerin tehdit edildiği daha önce birçok yerde yayınlanmış, tecavüze uğrayan çocuklara sağlık raporu veren doktor ise raporu değiştirmesi için tehdit edilmişti.

Öte yandan Ensar Vakfı ve KAİMDER’e resmi herhangi bir soruşturma açılmazken, başta Ahmet Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu olmak üzere birçok AKP’li yetkili ve siyasetçi ile birlikte çok sayıda gerici dernek ve vakıf Ensar Vakfı’na destek açıklamaları yapmıştı.