Erbil: Türk askeri IŞİD'e mermi bile sıkmadı

IKBY'den yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Başika'da bulunan Türk askerleriyle ilgili olarak "IŞİD'e doğru bir mermi bile sıkmadılar" denildi.

Erbil: Türk askeri IŞİD'e mermi bile sıkmadı

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKBY) Medya Sorumlusu Gıyas Surçi, Irak’ın kuzeyinde bulunan Türk askerleriyle ilgili olarak “IŞİD’e doğru bir mermi bile sıkmadılar ve sadece Başika’ya bağlı köyleri gelişigüzel bombaladılar.” ifadesinde bulundu.

İran merkezli Tesnim Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Medya Sorumlusu, Türkiye’nin Başika’yı IŞİD’den kurtarma operasyonlarında hiçbir rolü olmadığını belirtirken, “Pazartesi günü IŞİD teröristlerinden kurtarılan Başika’yı temizleme operasyonları başladı ve bu aşamada da bazı sınırlı direnişlerle karşılaşılıyor.” sözlerini kullandı.

Surçi, Başika’ya yönelik operasyonla ilgili açıklamasına “Operasyon kuvvetleri şehre girdiler ve IŞİD’in siyah bayraklarını idari binalardan aşağı indirdiler ama yine de bazı küçük çaplı ve sınırlı direnişlerle karşılaşılmaktadır. Başika şehrini üç büyük dağ kuşatıyor ve bu dağlar, IŞİD’in tünelleriyle dolu ve bu tünelleri temizleme operasyonları da bu gün başlayacaktır.” ifadeleriyle devam etti.

“Gelişigüzel bombaladılar”

Gıyas Surçi, Türkiye’nin bu operasyonlardaki rolü hakkında ise “Türkiye’nin operasyonlar boyunca hiçbir rolü olmadı ve Türk kuvvetleri bölgedeki kamplarından dışarı çıkmadılar. Onlar, IŞİD’e doğru bir mermi bile sıkmadılar ve sadece Başika’ya bağlı köyleri gelişigüzel bombaladılar” ifadesinde bulundu.