Erdoğan 'Yeşilay Haftası' bahanesiyle yine O'nu hatırladı

Erdoğan Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili ne dedi?

Erdoğan 'Yeşilay Haftası' bahanesiyle yine O'nu hatırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam, Yeşilay Haftası dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni’ne katıldı. Erdoğan konuşmasında, “Tarih kitaplarını karıştırdığınızda maalesef, Atatürk Orman Çiftliği’nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuk fotoğrafları görürsünüz” dedi.

Daha önce AKP grup toplantısında “İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor.” diyen Erdoğan şimdi de Mustafa Kemal’in manevi kızı Ülkü Adatepe ile fotoğrafını diline doladı.

“Anayasa’nın gereğini yapıyoruz”

Alkol düzenlemeleriyle ilgili iki yıl önce çıkan tartışmaları hatırlatan Erdoğan konuşmasında, “Ülkenin tamamı için hayırlı olduğu açık olan bu düzenleme gazeteler, ekran yorumcuları ve kimi siyasetçiler tarafından günlerce adeta yerden yere vuruldu. Alkol tüketimi, kansere neden olan ilk 10 neden arasında yer alıyor. Aynı şekilde cinayetlerin, cinsel saldırıların, trafik kazalarının ve kadına şiddet olaylarının en önemli müsebbibi alkoldür.” diye konuşurken IV. Murat özentiliğini karşı Anayasa’nın gereğini yaptıkları savunusunu da sürdürdü.

“Tek parti döneminin jakobenleri, Batılılaşma ve modernleşme adına alkol kullanımını teşvik etmişlerdir”

Erdoğan, “Çağdaşlaşmayı, alkol kullanmakla, zararlı alışkanlıkları teşvik etmekle, tek tip bir hayat tarzına sahip olmakla özdeş hale getirenler var. Bu ne yeni bir tavırdır ne de ülkemize münhasırdır. Tek parti döneminin jakobenleri, Batılılaşma ve modernleşme adına alkol kullanımını teşvik etmişlerdir. Bu ülke afişler asılarak, tüm toplumun alkolün ne kadar faydalı olduğunu ikna edilmeye çalışıldığını günlerce, haftalarca görmüştür.” diye sürdürdüğü konuşmasında Mustafa Kemal’e çatmaktan da geri durmadı.

“Atatürk Orman Çiftliği’nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuk fotoğrafları görürsünüz”

Erdoğan, Mustafa Kemal’i hedefine alarak “Aileler, sağlığa faydalı denilerek ilkokul çağından itibaren çocuklarına birayı sevdirmeye çalışmıştır. Bunlar bu ülkede yaşandı, hatta zorladılar. Tarih kitaplarını karıştırdığınızda maalesef, Atatürk Orman Çiftliği’nde ellerine bira şişeleri tutuşturulmuş çocuk fotoğrafları görürsünüz. Bunlar vaka. Bu dönemde alkol toplumu zorla dönüştürmenin, kimliksiz hale getirmenin, değerlerinden koparmanın bir aracı olarak kullanılmıştır.” ifadelerini kullandı.

İşte Mustafa Kemal ile Ülkü Adatepe’nin o fotoğrafı:

393160