Erdoğan'dan Fransa'daki katliam için açıklama

Fransa'da gerçekleşen kanlı saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten açıklamalar geldi.

Erdoğan'dan Fransa'daki katliam için açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Erdoğan “Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nice saldırısına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Fransa’nın Nice şehrinde, milli gün kutlaması sırasında meydana gelen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenleri tazimle yad ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kurbanların ailelerine ve Fransız halkına, şahsım ve milletim adına samimi başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum.

Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz. Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur.

Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz.

Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur ve olmamalıdır.

Olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü ve Fransa halkının acısını paylaştığımızı tekrar ifade ediyor ve Türkiye’nin bu zor günde Fransız devletinin ve halkının yanında olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande nezdinde Fransız halkına bir kez daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”

Başbakanlık’tan açıklama

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısı sonrası Başbakanlık’tan açıklama yapıldı. Açıklamada “Kanlı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Yıldırım, Twitter hesabında paylaştığı Fransızca mesajda, Fransa’nın milli bayramını kutladığı günde Nice şehrini kana bulayan alçak terör eylemini şiddetle kınadığını belirtti.

Teröre karşı uluslararası mücadele yürüten tüm dünya ülkeleriyle dayanışma içinde olan Türkiye’nin, Fransa halkının acısını paylaştığını kaydeden Yıldırım, “Terör insanlık suçudur, terörün bir sonraki sefer kimi, ne zaman vuracağını kimse bilemez. Bu adi saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Modern barbarlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa’daki terör saldırısıyla ilgili, “Bu saldırıyı gerçekleştiren modern barbarların insanlıkla, dinle ilgisi yoktur. Bu vahşilerin dünyada yeri yoktur, olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, Fransa’nın Nice kentindeki terör saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

Nice’de yaşanan barbarca saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Kalın, hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulunarak yaralılara acil şifa temenni etti.

Kalın, “Bu saldırıyı gerçekleştiren modern barbarların insanlıkla, dinle ilgisi yoktur. Bu vahşilerin dünyada yeri yoktur, olmamalıdır. Bu acı gününde Fransa’nın yanındayız. Terörün her türüne karşı ortak mücadele, küresel bir mesuliyet ve zarurettir.” değerlendirmesini yaptı.

Dışişleri: Fransa ile tam dayanışma içerisindeyiz

Dışişleri Bakanlığı tarafından Fransa’nın Nice kentinden en az 84 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin yapılan açıklamada, saldırı lanetlenerek, “Hep birlikte bu alçaklara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” denildi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Fransa’nın Nice kentinde dün akşam meydana gelen ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Fransa’nın Nice kentinde meydana gelen korkunç terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Fransız halkının acısını yürekten paylaşıyoruz. Türkiye terörle mücadelede Fransa ile tam bir dayanışma içindedir. Hep birlikte bu alçaklara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör, herşeyden önce, insanlığa ve evrensel değerlerine karşı bir tecavüzdür. Bu zor günde dostumuz ve müttefikimiz Fransa’ya ve Fransız halkına başsağlığı diliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere sabır, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz.”