Erdoğan'ın "belalısı" Jan Böhmermann'ın avukatı konuştu

Televizyondaki programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir şiir okuyan Jan Böhmermann'ın avukatı, komedyenin amacının hakaret olmadığını belirtti.

Erdoğan'ın

Televizyondaki programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bir şiir okuyan Jan Böhmermann’ın avukatı, komedyenin amacının hakaret olmadığını belirtti.

Süddeutsche Zeitung gazetesine göre, Böhmermann’ın avukatı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatına şiirin okunmasındaki amacın hakaret olmadığını, söz konusu şiirin Almanya’da nelerin mizah kapsamında olup olmadığını ortaya koymayı amaçlayan bir konsept içinde okunduğunu söyledi. Bir daha yapmayacağı konusunda taahhütte bulunmadı.

Böhmermann’ın şiirinin arkasında durduğuna vurgu yapan Süddeutsche Zeitung ve Spiegel Online, Erdoğan’ın avukatı tarafından şiirin bir daha okunmayacağına dair taahhüt istediği, ancak Böhmermann’ın böyle bir taahhütte bulunmaktan kaçındığını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının dün gece yarısına kadar böyle bir taahhüt için süre verdiği ancak bunun kullanılmadığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı da daha önce yaptığı açıklamada, geri adım atılmayacağı ve yasal hakların sonuna kadar kullanılacağı yönünde açıklama yapmıştı.