Esad'ın danışmanı: Türkiye savaşın bitmesini istemiyor

Suriye lideri Esad’ın siyasi danışmanı Bouthaina Shaaban, ABD’yi ve müttefiklerini, Suriye’de varılan ateşkes anlaşmasının gerekliliklerine uymamakla suçladı.

Esad'ın danışmanı: Türkiye savaşın bitmesini istemiyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın siyasi danışmanı Bouthaina Shaaban, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD’yi ve müttefiklerini, Suriye’de varılan ateşkes anlaşmasının gerekliliklerine uymamakla suçladı.

SANA’ya verdiği demeçlerde, varılan ateşkes anlaşmasının gerekliliklerine sadece Suriye ve Rusya’nın uyduğunu belirten Boutaina Shaaban, “Amerikalılar, Suriye Ordusu’nun şehirleri teröristlerden özgürleştirdiğini görmek istemiyor ve ne zaman bir bölge özgürleşse, Suriye ve Suriye Ordusu’na yönelik düşmanca açıklamalar yayınlamaya başlıyorlar.” şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamalarda özellikle Suriye’deki cihatçı terörü besleyen ülkelere de değinen Boutaina Shaaban, “Türkiye, Suriye’nin kuzey bölgelerine provokatif saldırılarda bulunuyor ve Suudi Arabistan ve Katar da bu saldırıları finanse ediyorlar. Onlar bu savaşın bitmesini istemiyorlar.” şeklinde konuştu.