Fehim Işık'tan 'tuhaf' Tarık Akan mesajı: Perinçek yancısı olarak hatırlamak yerine...

Evrensel yazarı Işık Tarık Akan'ın ölümünün ardından, tepki çeken bir mesaj yayımladı.

Fehim Işık'tan 'tuhaf' Tarık Akan mesajı: Perinçek yancısı olarak hatırlamak yerine...

Tarık Akan’ın ölümünün ardından, AKP cenahının sosyal medyada küfür ve hakaret dolu mesajları tepki çekerken, bir tuhaf mesaj da Evrensel yazarı Fehim Işık’tan geldi.

Işık usta oyuncu ilgili sosyal medya hesabından yazdığı tweet’te,”Tarık Akan ölmüş. Allah rahmet etsin. Onu son dönemindeki duruşu, Perinçek’in yancısı olarak hatırlamak yerine Sürü ile hatırlamak isterdim.” ifadelerini kullandı.

fehimisikk

Işık, sözlerine gelen tepkilerin ardından, kendisini “Ölenin ardından kötü bir şey dediğim yok. Allah rahmet etsin, diyorum. Bir de Perinçek yanını değil Sürü, Yol olan yanını sevdim, diyorum. Allah yakınlarına sabır versin, sevenlerinin başı sağolsun. Amenna. Ama Cizre’de bodrumda insan yakan JÖH-PÖH destekçisi yanını da unutamam.” sözleriyle savundu.

Evrensel Gazetesi’nde Ortadoğu ve Kürt sorununa ilişkin yazılar kaleme alan Fehim Işık, Gülen Cemaati’nin AKP ile ittifakının devam ettiği dönemde, Fetullah Gülen’in ‘onursal başkanı’ olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nca her yıl geleneksel olarak düzenlenen Abant toplantılarının da katılımcısı olarak biliniyor.