Hangisi doğru? Dün: Gerekirse tazminat ödenir, Bugün: Söz konusu değil

Başbakan Binali Yıldırım'In Rusya'ya tazminat ödenmesiyle ilgili çelişkili açıklamaları kafaları karıştırdı.

Hangisi doğru? Dün: Gerekirse tazminat ödenir, Bugün: Söz konusu değil
AKP’den dün ve bugün şaşırtan ve çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bugün Grup toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Rusya’ya tazminat ödenmesinin söz konusu olmadığını söylediği ve “Rusya’ya sadece üzüntümüzü bildirdik” dediği açıklandı. Dün akşam ise Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber’e yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya özür mektubu göndermesiyle ‘işin tatlıya bağlandığını’ ve askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak gerekirse Rusya’ya tazminat ödenebileceğini söyledi.

Ancak bazı kaynaklar Başbakan’ın farklı sözlerini “Tazminat ölen pilotun ailesine ödenecek, Rusya’ye değil” anlamında yorumlamak gerektiğini vurguladı.

Bugün: Sözkonusu değil
Grup toplantısı sonrasında da açıklamalarda bulunan Yıldırım, Rusya’ya tazminat ödenmesinin ise söz konusu olmadığını söyledi. Yıldırım, “Rusya’ya sadece üzüntümüzü bildirdik” dedi.

Dün: Gerekirse tazminat ödenir

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber’e yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya özür mektubu göndermesiyle ‘işin tatlıya bağlandığını’ ve askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak gerekirse Rusya’ya tazminat ödenebileceğini söyledi.

Son olarak ölen pilotun yakınlarının manevi tazminat talebi ele alınıyor. Bunun için de 100 bin dolara kadar bir bedel telaffuz ediliyor.