II. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba, bir şehri tahliye ettirdi

Almanya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 1,8 tonluk devasa bombanın etkisiz hale getirilmesi için 54 bin kişi tahliye edildi.

II. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba, bir şehri tahliye ettirdi

Almanya’nın Augsburg şehrinde yaşayan 54 bin kişi İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma 1,8 tonluk devasa bombanın etkisiz hale getirilmesi için tahliye edildi.

Bavyera eyaletinin Augsburg şehrinde, bir otopark için inşaat kazısı sırasında tesadüfen bulunan patlamamış 1,8 tonluk HC 4000 tıplı İngiliz bombası nedeniyle 54 bin kişi evlerinden tahliye edildi. İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma olduğu öğrenilen 1.8 tonluk patlayıcının İngilizlerin 1944 yılında şehre gerçekleştirdiği hava saldırısından kaldığı düşünülüyor.

Photo published for Massive WWII bomb is defused in German town of Augsburg

Edinen bilgilere göre tahliye işlemi için yaklaşık 4000 kişi görev aldı ve Bavyera’nın üçüncü büyük şehri Augsburg’da koruma bölgesinde 32 bin ev kontrol altında tutuldu. Tahliye sırasında yollar kapatıldı, tren ve tramvay durduruldu. Patlama durumunda evlere su girmemesi için derelerin suyu belirli bir seviyeye kadar boşaltıldı. Bir kaç huzur evi ve bir hastahane de 800 yaşlı ve hasta pazar gününe kadar tahliye edildi. Bunu gerçekleştirmek için tüm Bavyera’da 800 gönüllü ve 200 ambulans yardım için hazır bekledi.

4 bin kişi görev yaptı

Edinen bilgilere göre tahliye işlemi için yaklaşık 4000 kişi görev aldı ve Bavyera’nın üçüncü büyük şehri Augsburg’da koruma bölgesinde 32 bin ev kontrol altında tutuldu. Tahliye sırasında yollar kapatıldı, tren ve tramvay durduruldu. Patlama durumunda evlere su girmemesi için derelerin suyu belirli bir seviyeye kadar boşaltıldı. Bir kaç huzur evi ve bir hastahane de 800 yaşlı ve hasta pazar gününe kadar tahliye edildi. Bunu gerçekleştirmek için tüm Baverya’da 800 gönüllü ve 200 ambulans yardım için hazır bekledi.

900 polis bina ve sokakları kontrol etti

Tahliye gecikti ve sebebi ise evinde yatalak hasta olan sayısı tahminin üzerindeydi ve ayrıca bu şahıslar ambulanslara geç haber vermişti. Tahliye işlemlerinin bitmesinin ardından tüm Baverya’nın bir çok yerinden görevlendirilen 900 polis binalar ve sokakları tek tek kontrol ederek bu bölgede kimse olmadığından emin oldular ve ardından bölgeyi terk ettiler.
Ardından bombanın etkisiz hale getirilmesi için bomba uzmanları saat 15:15’te çalışmalarına başladı.

Belediye başkanı Kurt Gribl, “Bu çalışma 5 saat tahmin edilmekte ama akşama ya da diğer güne kadar`da sürebilir. Mağdurlar için bir çok acil konaklama yerleri hazır tutulmakta” dedi. Bomba 3,5 saat sonra etkisiz hale getirildi.

Tahliye görüntüleri: