IŞİD komutanından 'editör'e haber talimatı

IŞİD'in Türkiye'deki yayın organlarından olarak bilinen Takva Haber ile ilişkisi, emniyetteki dinleme tutanaklarıyla gözler önüne serildi.

IŞİD komutanından 'editör'e haber talimatı

IŞİD’in Türkiye’de düzenlediği saldırıların çoğunun sorumlusu olarak bilinen ‘Ebu Bekir’ kod adlı İlhami Balı’nın, emniyetin dinleme tutanaklarında Takva Haber’in editörü Abdülkadir ile bir konuşması da yer alıyor.

Birgün‘den Zeynep Yüncüler’in haberine göre, Türkiye’de uzun bir süre yayım hayatını sürdürdükten sonra geçen yıl kapanan, ancak Halep’te açtıkları yeni bir ofis ile faaliyet göstermeye devam eden Takva Haber, kendisini ‘IŞİD’in Türkiye’deki ‘ilk ve tek resmi sitesi‘ ilan ediyor.

IŞİD’in ‘sınır emiri’ Balı ve geçen yıl Takva Haber’in editörü olan Abdulkadir arasında geçen konuşma, Türkiye’de cihatçıların basın yayım yoluyla da nasıl örgütlendiğini gözler önüne seriyor. Balı ve Abdukladir’in arasında geçen, emniyetin dinleme tutanaklarına yansıyan söz konusu konuşma şöyle:

‘O kadını aldık’

“… Abdulkadir: Ahi sen Takva Haberi biliyor musun Takva Haber

İlhami Balı: Biliyorum

Abdulkadir: Ha ben orada editörüm

İlhami Balı: Efendim

Abdulkadir: Ben orada editörüm editör

… Abdulkadir: Yok abi yok bu başka şimdi bi tane bacı var burada anladın mı eşi bunun PKK’li o da Müslüman oldu onu aldık oraya göndermemiz lazım

İlhami Balı: Anladım abi

Abdulkadir: Hı hı o yüzden ben seni aradım hakkını helal et

İlhami Balı: Helal olsun sıkıntı yok ben size bir şey söyleyim onu haber yapın abi olur mu…”

isid-emirinden-editore-haber-talimati-157348-1.