İsmail Kahraman’a İslamcı terör örgütünden destek

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a laikliğin kaldırılması konusunda İslamcı terör örgütü Hizb ut-Tahrir’den destek geldi.

İsmail Kahraman’a İslamcı terör örgütünden destek

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a laikliğin kaldırılması konusunda İslamcı terör örgütü Hizb ut-Tahrir’den destek geldi.

Örgütün yayın organı Köklü Değişim Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Uğurlu sosyal medya hesabından “Laiklik isteyenlere tavsiyem kendinize yeni ülke arayın” dedi.

Uğurlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Laiklik tek kelime ile laikliktir. İyisi kötüsü olmaz. Onun İslâmdaki karşılığını herkes bilir. Kıvırmaya hacet yok. Laiklik küfürdür. Laiklik isteyenlere tavsiyem kendinize yeni ülke arayın. Bu ülkenin genlerinde yeniden hayat bulma sırasını bekleyen İslam var. Mesele zaman. Bu topraklar Osmanlı Hilafetinin toprakları. Dağdan gelip bağdakini kovmak yok öyle. Laiklik isteyenler gitsin İngiltere’ye Fransa’ya ABD’ye” ifadelerini kullandı.

Yargıtay “terör örgütü” diyor, onlar uluslararası Hilafet konferansları düzenliyor

Müslümanları birleştirerek şeriat kurallarıyla yönetilecek bir İslami hilafet devleti kurmayı amaçlayan Hizb-ut Tahrir örgütü, hilafetin kaldırılmasının 92 yılı olan 3 Mart 2016 tarihinde de Cumhuriyet’e karşı Hilafet için İstanbul’da “Nasıl bir Hilafet” adıyla, 6 Mart 2016 tarihinde de Ankara’da “Hilafet hayal mi, yakın bir gelecek mi?” başlıklı Uluslararası Hilafet Konferansı düzenleyerek gövde gösterisinde bulunmuştu.

Duyurusunda “Kaldırılmasının üzerinden 92 yıl geçtikten sonra Müslümanlar yeniden Hilafetin kurulmasını istiyor ve bunun için çalışıyorlar. Batı ise beklenen Hilafeti karalayıp itibarsızlaştırmaya ve içini boşaltıp değersizleştirmeye çalışıyor.” ifadelerinin yer aldığı etkinliğe terör örgütü Hizb ut-Tahrir’in çok sayıda temsilcisi katılmıştı.

Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nin ise İslamcı örgüt Hizb-ut Tahrir hakkında “terör örgütü kararı  bulunuyor.