İstanbul Güngören'de 'IŞİD kampları' iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Erdem İstanbul'daki IŞİD yapılanması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Güngören'de 'IŞİD kampları' iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul’un Güngören ilçesinde AKP’nin göz yumduğu 5 IŞİD üssü olduğunu söyledi. Erdem, bunlar arasında bulunan Hz. Hamza Mescidi’nde militanların çalışma yaptıklarını kaydetti.

CHP’li vekilin açıklamaları şöyle:

İstanbul Güngören’de tekke zaviye statüsüne alınabilecek en az 5 tane IŞİD yapılanmasının örgütlendiği yer var” diyen Erdem, “Bir tanesi de Hz. Hamza Mescidi dedikleri Diyanete bağlı olmayan bir mescit. Bu mescidin içerisinde IŞİD militanları çalışma yapıyor, militan yetiştiriyorlar. Al sana resmi legal IŞID kampı. Tekke ve Zaviyeler Kanunu’ndan bahsederek Alevileri de buna destek verme zeminine çekmek için çalışıyorlar. Aleviler ‘Tekke Zaviyeler Kanununun mağduru olmuştur’ diyorlar. Alevilerin ibadethanesi tekke ve zaviye statüsünde niteleniyor. Alevilerin ibadet ettiği yer cemevleridir. Tekke, zaviye, dergâhla ibadethane farklı yerlerdir, farklı müesseselerdir. AKP iktidarı ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor.

hamzaa

İddianamede de o ilçe

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı’nın IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına yönelik soruşturması sonucu yazılan 215 sayfalık dava iddianamesinde de IŞİD’in İstanbul’da daha çok Güngören ve Bağcılar ilçelerinde faaliyet gösterdiklerine işaret edilmişti.

2014 yılında IŞİD’le bağlantılı olduğu iddiasıyla, “Güngören’de IŞİD sembolü” başlıklı haberlere de konu olan ve logosunda IŞİD sembolü bulunan HİSADER (Haznedar İslami Araştırma Yaşatma Yardımlaşma Derneği), kamuoyunda büyük tepkiler sonrasında kapanmıştı.

IŞİD’in kullandığı bayrağın amblemini logosuna koyan HİSADER’in, bölgede yaşayan gençlerin Suriye’deki savaşa gönderilmesi ve örgüt saflarına katılmasıyla ilgili süreçte yer aldığı iddia ediliyordu.