İstanbul Üniversitesi'nden Mehmet Altan açıklaması

İstanbul Üniversitesi'nden, Hilal Kaplan'ın Mehmet Altan'a "tasfiye" talebi üzerine açıklama geldi.

İstanbul Üniversitesi'nden Mehmet Altan açıklaması

İstanbul Üniversitesi, AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı Hilal Kaplan’ın Mehmet Altan gibi Cemaat’le ilişkisi olduğu öne sürülen öğretim üyelerine “tasfiye” talebi üzerine yaptığı açıklamada, “soruşturmanın sürdüğünü” belirtti.

Kaplan daha önceki yazısında İstanbul Üniversitesi’ni hedefe alarak, “FETÖ’nün en önde gelen propaganda makinesi olan Mehmet Altan’ın kadrosunun İstanbul Üniversitesi’nde devam ettiği gibi veriler karşımıza çıkıyor. Öte yandan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’na katılmış olan tüm öğrencilerin FETÖ sepetine atılarak akademik hayatlarının bitirildiğini de görmek mümkün. Bu durumda, YÖK’ün ‘büyük’ üniversitelere ve ‘ağırbaş’ isimlere dokunmaktan çekindiği gibi bir izlenim edinmek yanlış mıdır?” demişti.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü yazısında YÖK Başkanı Yekta Saraç, İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Boğaziçi Üniversitesi’nin Kurumsal İletişim Direktörü ile yaptığı görüşmeleri aktardı.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürünün kendisini aradığını ifade eden Hilal Kaplan, “Hususi olarak KHK’da neden yer almadığını sorduğum Mehmet Altan’la ilgili soruşturma aşamasının sürdüğünü ve çok yakında sonuçlanacağını iletti” diye yazdı.

YÖK Başkanı aradı: Doktoralar yanmayacak

“Pazartesi günkü yazım üzerine YÖK Başkanı Yekta Saraç aradı” diyen Hilal Kaplan, “Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı bünyesindeki öğrencilerin kadro değişikliği yaşadığı doğru. Ancak YÖK Başkanı, hiçbir öğrencinin doktorasının ‘yanmayacağı’nın garantisini verdi. Şöyle ki, YÖK, ders dönemi bitmeden, hiçbir öğrencinin anlaşmalı olduğu üniversite tarafından geri çağrılmasına izin vermeyecek. Dolayısıyla kısmî bir hak kaybı ve benim hâlen toptancı bulduğum bir yaklaşım söz konusu ama en azından akademik açıdan tüm emeklerin zayi olmayacağını bilmek ümit verici. Ayrıca Yekta Bey, 2346 akademisyenin ihraç edildiği KHK’nın sadece başlangıç olduğunu, pek çok üniversitede soruşturma aşamasının sürdüğünü de söyledi” açıklamasında bulundu.