İzmir'de feci tren kazası: Makinistler ağır yaralandı, BTS'den açıklama geldi

İzmir-Ödemiş seferini yapan yolcu treninin Karayolları'na ait kepçeyle çarpışması sonucu çok sayıda kişi yaralandı

İzmir'de feci tren kazası: Makinistler ağır yaralandı, BTS'den açıklama geldi

İzmir-Ödemiş seferini yapan yolcu treninin Karayolları’na ait kepçeyle çarpışması sonucu ikisi makinist olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza Bayındır ilçesinde meydana geldi. İzmir’den Bayındır’a hareket eden 12.20 yolcu treni, Bayındır ilçesine geldiğinde yolcu transferi yaptı. Daha sonra hareket eden tren, Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu yakınlarına geldiğinde hemzemin geçitte iş makinesi ile çarpıştı. Meydana gelen feci kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.

Makinistlerin durumu kritik

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda 112 acil servis ve jandarma ekibi sevk edilirken, treni kullanan Bahattin Uluç ve Oğuzhan Kocaoğlu isimli makinistlerin çarpmanın etkisiyle ağır şekilde yaralandığı ve durumlarının kritik olduğu belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BTS’den açıklama

Birleşik Taşımacılık Sendikası Merkez Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada kazanın Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ilgili birimlerin TCDD’yi bilgilendirmemesi ve gerekli tedbirleri almaması nedeniyle yaşandığını belirtt.

Son dönemlerde artan kazalara dikkat çekilen açıklamada, “Özellikle hemzemin geçitlerde yaşanan bu kazaların temel nedeninin başta ilgili Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğünü olmak üzere kurumlar arası koordinasyonsuzluğun ve sorumsuzluğun olduğunu daha önce defalarca dile getirmiştik. Özellikle TCDD’nin yeniden yapılandırma adı altında tasfiyesi kurum içinde ve kurumlar arasında koordinasyonsuzluk ve sorumsuzluğun hangi boyutlara ulaştığını ve önümüzdeki dönemde daha büyük kazaların yaşanmasına neden olacağını açıkça göstermektedir” ifadelerini yer verildi.