Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri eylemde: Bu oyunu reddediyoruz!

Proje okulları kapsamındaki Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, dayatmaya karşı bu sabah okul bahçesinde oturma eylemi yaptı.

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri eylemde: Bu oyunu reddediyoruz!

Proje okulları kapsamındaki Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, dayatmaya karşı bu sabah okul bahçesinde oturma eylemi yaptı:

Okulların açılmasıyla yeniden gündeme gelen ve bir çok öğretmenin rotasyona uğratılmasına neden olan “proje okulları” uygulamasına karşı tepkiler büyüyor. Bu sabah okullarında oturma eylemine başlayan öğrenciler hazırladıkları açıklamayı okuyarak eylemlerini sonlandırdılar.

Öğrencilerin yaptığı açıklama şöyle;

“Bizler Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri olarak,

Üç sene önce her düşünce ve bireye saygı duyan, bilimsel eğitim vermeyi ilke edinen ve özgür zihinleri destekleyen okulların “proje okulu” adı altında sıradanlaştırılmasını reddediyoruz.

Sürgün niteliğinde gerçekleştirilen “rotasyon” uygulamasına sebep ne öğretmenlerimizin niteliği açısından yetersiz olması ne de görevlerini yapmalarında herhangi bir eksikliğin olmasıdır. Burada asıl amaç, öğrencilerin kulüp faaliyetlerinden festivallerine kadar uzanan öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine ket vurma çabasıdır. Hali hazırda çatırdamakta olan “fark yaratma” vizyonumuzu yeşertmeye çalıştığımız bu anda öğretmenlerimizin elimizden alınması bu yok oluş sürecini hızlandırmaktadır.

Hepimizin birer piyon olarak kullanılmaya çalışıldığı bu oyunu reddetmek için ilk adımı atıyoruz.

KAL öğrencileri”

459e2232-8e00-4880-a989-41f97f428877
459e2232-8e00-4880-a989-41f97f428877-1