Kilis'in savunması ABD'ye bırakıldı: Koalisyon uçakları Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurdu

IŞİD artık günde iki kez Kilis'i vurmaya başlarken Kilis'in savunulması ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bırakıldı.

Kilis'in savunması ABD'ye bırakıldı: Koalisyon uçakları Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurdu

IŞİD artık günde iki kez Kilis’i vurmaya başlarken Kilis’in savunulması ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine bırakıldı. Kilis Valiliği ise IŞİD saldırılarına karşı önlem almak yerine il genelinde protesto yürüyüşlerini yasaklayarak IŞİD’in hedefindeki halka saldırmayı tercih ediyor.

Suriye’deki IŞİD hedeflerine saat 01.00’de koalisyon güçlerine ait uçaklarca hava taarruzu düzenlendi. Hava taarruzlarında çok sayıda IŞİD’lı teröristin etkisiz hale getirildiği ve silah mevzilerinin imha edildiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Türkiye, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Rusya’ya ait bir savaş uçağını düşürmesinden bu yana Suriye’de IŞİD hedeflerine karşı sadece top atışları ile operasyon düzenleyebiliyor.

IŞİD durdurulamıyor

9 Ocak’tan bu yana Suriye tarafındaki IŞİD mevzilerinden Türkiye’ye yapılan saldırılara yönelik olarak Türkiye’nin çeşitli ateş destek vasıtaları ile 5 bin 330 atım yaptığı ve bunun sonucunda IŞİD’e ait çok sayıda silah mevzi, barınak ve karargah olarak kullandıkları binalar imha edildiği söylense de IŞİD Kilis’i vurmayı sürdürüyor.

Bu sürede, koalisyon güçlerinin ise Suriye tarafındaki IŞİD hedeflerine 167 hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Son olarak dün Kilis’i iki kez vuran IŞİD’e karşı gece saat 01:00’de koalisyon güçlerine ait uçaklarca yapılan hava taarruzu düzenlendi. Hava taarruzunda çok sayıda IŞİD’li teröristin etkisiz hale getirildiği ve silah mevzilerinin imha edildiğinin değerlendirildiği belirtildi.