Komünistlerden Maltepe'deki faşist saldırıya karşı basın açıklamasına çağrı

Geçtiğimiz Pazar günü Maltepe'de TKH üyelerine yapılan faşist saldırıya karşı bu akşam saat 20:00'da bir basın açıklaması düzenleniyor.

Komünistlerden Maltepe'deki faşist saldırıya karşı basın açıklamasına çağrı

Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Maltepe’de 6 Kasım tarihinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak “Karanlığa Boyun Eğme. Laiklik İçin Buluşuyoruz” başlıklı etkinliğe çağrı çalışması yapan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyelerine faşist bir grup saldırı düzenlemişti.

Saldırıda beş parti üyesi hafif bir şekilde yaralanırken, AKP’nin OHAL’inden istifade etmeye çalışan faşist güruhun saldırısı Maltepe’de ilerici kamuoyu tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Konu ile ilgili TKH Maltepe İlçe Örgütü bugün saat 20:00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Aydınlanma mücadelesi ile karşı koyulmalı

“Bugün OHAL koşullarında yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. AKP eliyle işçi sınıfını, emekçi halkımızı susturmak için türlü uygulamalar yapılıyor. Ülkemiz Kanun Hükmünde Kararnameler ile her geçen gün daha fazla karanlığa boğulmak istenmektedir.” denilen açıklamada, “AKP’nin gerici politikaları ve faşist uygulamalarına, başta işçi sınıfının örgütlü gücü olmak üzere, ülkemizin ilerici – devrimci birikimine sahip çıkan yurttaşları ve Türkiye sosyalist hareketi büyük ve toplumsal bir aydınlanma mücadelesi ile karşı koymalıdır.” şeklinde ifadeler yer aldı.

Açıklamanın devamında şunlar dendi:

“Gerekli bütün hukuki başvuruları gerçekleştirilmiş olan ve 6 Kasım 2016 Pazar günü  Bostancı Gösteri Merkezi’nde  gerçekleşecek ‘Gericiliğe boyun eğme, Laiklik için buluşuyoruz!’  başlıklı etkinliğin duyuru çalışmasını yapan TKH Maltepe ilçe örgütü üyelerine  gerici-faşist bir saldırı gerçekleşmiş, aynı saldırganlık saldırıya tepki gösteren esnaf ve ilerici yurttaşlara da yönelmiştir.

Yaklaşık 100 kişilik faşist güruhun saldırısı ‘demokrasi ve Yenikapı ruhu’ diyen AKP rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Saldırıya direnen ve karşılık veren TKH üyelerinden beşi yaşanan saldırı esnasında çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Bu organize saldırı, tek başına OHAL kanunlarıyla değil, sokak gücüyle de her alanda baskının devreye sokulduğunun bir kez daha ilanı olmuştur.

Bu ülkenin ilericileri, devrimcileri ve komünistleri OHAL ile, faşizm ile, diktatörlük ile ve fiili saldırılar ile susturulma girişimlerine boyun eğmez!

Bunu Maltepe’nin ilerici ve devrimci güçleri olarak buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Bu saldırıya karşı siyasi ve hukuki gerekli bütün adımların atılacağı bilinmelidir.  Saldırıyı gerçekleştiren güruhtakiler ise bu saldırının hesabını vereceklerdir.

Komünistler ve devrimciler gericiliğe karşı aydınlanma ve laiklik, sömürüye karşı eşitlik, emperyalizme, işbirlikçilerine ve onların çetelerine karşı yurtseverlik ve bağımsızlık mücadelesini her alanda kararlılıkla sürdürecektir.

Bu ülkenin aydınlık yüzlü insanlar, ilericileri, devrimcileri, yurtseverleri 6 Kasım’da Bostancı Gösteri  Merkezi’nde  düzenlenecek olan “Laiklik Buluşması” etkinliğini büyük bir güçle yaparak halkımızın sineceğini düşünenlere yanıtını verecektir.

Bu vesileyle Maltepe’nin tüm ilerici, devrimci siyasi parti ve kurumları da bu buluşmaya davet ediyoruz.”

http://gazetemanifesto.com/2016/10/16/maltepede-komunistlere-fasist-saldiri/

http://gazetemanifesto.com/2016/10/16/turkiye-komunist-hareketi-akp-diktasinin-fasist-saldirisina-boyun-egmeyecegiz/