Milli mutabakat işliyor: GATA'ya "Abdülhamid" ayarı

Ülke genelinde, 26 ilde 32 asker hastanesi ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının Sağlık Bakanlığı'na bağlandı.

Milli mutabakat işliyor: GATA'ya

haydarpasa-gata-nin-adi-degisti-8732955_o-2Asker hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasıyla bakanlık bünyesine geçen GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nin ismi, Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değişti.

Ülke genelinde, 26 ilde 32 asker hastanesi ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının Sağlık Bakanlığı’na bağlanırken özellikle Haydarpaşa Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nin adının “Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olarak değiştirilmesi dikkat çekti.

Anadolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, “Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması kapsamında bakanlığımızın bünyesine geçen Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi tüm sivil halkımızın hizmetindedir. İsmi bundan sonra Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak anılacak” dedi.