Peter Jackson bakın ne için Türkiye'ye gelmek istiyor?

Yüzüklerin Efendisi filmindeki hayali “Gollum” karakteriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını, başbakanlığı döneminde sosyal paylaşım sitesinde yan yan yayımladığı için memurluktan atılan ve hakkında dava açılan Dr. Bilgin Çiftçi, kendisine destek için filmin yönetmeni Peter Jackson’ın Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi. Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla açılan ceza davası, bilirkişi raporu gelmediği için ertelendi. Aydın 3. Asliye Ceza... View Article

Peter Jackson bakın ne için Türkiye'ye gelmek istiyor?

Yüzüklerin Efendisi filmindeki hayali “Gollum” karakteriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını, başbakanlığı döneminde sosyal paylaşım sitesinde yan yan yayımladığı için memurluktan atılan ve hakkında dava açılan Dr. Bilgin Çiftçi, kendisine destek için filmin yönetmeni Peter Jackson’ın Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla açılan ceza davası, bilirkişi raporu gelmediği için ertelendi. Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi, “Gollum” karakterinin kötü olup olmadığının tespiti için bilirkişi atanmasını istemişti. Üç kişi olacağı belirtilen bilirkişi heyetinin iki kişi olduğu ve henüz raporlarını tamamlamadığı öğrenildi. Bilgin için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Dr. Bilgin Çiftçi, adliyede yaptığı açıklamada, “Bugün bizim adli ceza davamızın mahkemesi olacaktı. Bu mahkemede karar bilirkişi raporuna göre verileceği için bilirkişi rapor süreci biraz gecikti. 3 Mart tarihinde İstanbul’da karar verilecek. Bugün mahkemeye avukatım girecek, tarihi öğrenmiş olacağız. Bununla beraber benim bir de adli yargılanmam vardı. Bir paylaşım yapmıştım Facebook sayfamda. Buna yapılan bir şikayete istinaden adli yargılamanın yanında bir de idari soruşturma oldu. Bunun neticesinde memuriyetten men kararı çıktı hakkımda.

Bilgin, ben bu paylaşımımı bir mizah olarak değerlendirdim. Karikatür gibi geldi bana. Karikatür de biliyorsunuz, hiciv sanatıdır. Sonuçta insanların hem ifade özgürlüğü vardır. Düşündüklerini anlatabilme, gördüklerini değerlendirme, bunları paylaşma hürriyeti vardır. Ben bunu ilk başından beri ısrarla da söyledim, hakaret kastıyla, hakaret amacıyla yapmadım, hiciv olarak değerlendirdim.” dedi.