Suriye Arap Ordusu ilerliyor: Selma, Aran, Rabia, Şeyh Miskin...

Suriye Arap Ordusu, tüm cephelerde ilerleyişini sürdürüyor. Selma, Aran ve Rabia'dan sonra bugün de Dara'nın kuzeyindeki Şeyh Miskin Nusra Cephesi ve diğer cihatçı çetelerin elinden kurtarıldı.

Suriye Arap Ordusu ilerliyor: Selma, Aran, Rabia, Şeyh Miskin...
Şeyh Miskin'de ilerleyen Suriye birlikleri

Şeyh Miskin’de ilerleyen Suriye birlikleri

Suriye Arap Ordusu, tüm cephelerde ilerleyişini sürdürüyor. Selma, Aran ve Rabia’dan sonra bugün de Dara’nın kuzeyindeki Şeyh Miskin Nusra Cephesi ve diğer cihatçı çetelerin elinden kurtarıldı.

Suriye ordusunun dün El Burç Kulesi ve Şeyh-Nava yolunu ele geçirmesinden sonra süren çatışmalar sonucunda Nusra Cephesi ve diğer cihatçı çetelerin elindeki Şeyh Miskin’i kurtarıldı.

Şeyh Miskin 2014 yılında cihatçılar tarafından ele geçirilmişti. Dera’da bulunan kasabanın stratejik öneme sahip olduğu bilinirken, ordunun Dera’nın yanı sıra Lazkiye’de de çatışmaları sürdürdüğü belirtiliyor.

Rabia'da cihatçı çetelerden kalanlar

Rabia’da cihatçı çetelerden kalanlar

Lazkiye’de Selma ve Rabia’nın ele geçirilmesinden sonra Kürt Dağı’nda cihatçı çetelerin elinde kalan “son kale” konumundaki Kinsiba’ya da şiddetli bir saldırının başlatıldığı bildiriliyor.

Bunların yanı sıra Halep, Hama ve Şam’da da cihatçı çetelerle çatışmaların şiddetlendiği söyleniyor. Halep’in kuzeydoğusunda IŞİD’in elindeki El Bab kentine yakın bölgelerdeki Aran’dan sonra Arbid el Jüdeyda, Katar ve Tel el Hattabat köylerinin de kurtarıldığı açıklandı. Hama’da ise Selemiye’nin batısındaki Taksis’te çatışmalar yaşandığı bildirildi. Suriye Arap Ordusu’nun Şam’ın banliyölerinden Mudemiye’de de bir saldırı dalgası başlattığı açıklandı.

Rusya Hava Kuvvetleri’nin operasyonlara dahil olmasıyla Suriye hükümetinin 2015’in ilk sekiz ayında topraklarının yüzde 18’ini kaybetmesinden sonra durumu dengeleyerek önemli kazanımlar elde etmeye başladığı görülüyor. Suriye ordusunun, Rusya’nın hava operasyonları sayesinde, 2011 yılından bu yana ilk kez toplam 15 cephenin 10’unda saldırı düzenleyecek kapasiteye yükseldiğini belirtiliyor.

Suriye ordusu El Bab yolunda

Suriye ordusu El Bab yolunda

Suriye ordusu, yılbaşından bu yana, Rusya’nın hava desteğiyle, Halep kentinin doğusunda ve IŞİD’in elindeki El Bab kentini ve Türkiye sınırında bulunan ve stratejik öneme sahip Lazkiye’nin kuzeydoğusundaki cihatçı çetelerin elindeki bölgeleri kurtarmak için büyük operasyonlar yürütüyor. Bu operasyonlarda, El Bab kentine artık sadece 5 kilometre kalmışken, Lazkiye ve Türkmen Dağları bölgesi neredeyse tamamen temizlendi.

Bu operasyonlar sayesinde, Cisir eş Şuğur, İdlib ve El Bab için yeni operasyonların yolu açılırken IŞİD’in elinde bulunan Karyateyn ve Palmira gibi kentler de kurtarılmayı bekliyor.