Suriye’de öldürülen cihatçı MHP yöneticisi TSK mensubu mu?

MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük, Suriye Ordusu’na karşı cihatçılarla birlikte savaşmak için gittiği Bayırbucak bölgesinde hava bombardımanı sonucu öldürüldü. Küçük, Türkiye tarafından 24 Kasım’da düşürülen Rus uçağının pilotlarından Oleg Peşkov’u öldüren cihatçı 1071 Akıncılar grubu içerisinde yer alıyordu. Türkmendağı ve çevresinde Rus savaş uçaklarının desteğiyle cihatçılara karşı operasyon yürüten Suriye Ordusu ve savunma... View Article

Suriye’de öldürülen cihatçı MHP yöneticisi TSK mensubu mu?

MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük, Suriye Ordusu’na karşı cihatçılarla birlikte savaşmak için gittiği Bayırbucak bölgesinde hava bombardımanı sonucu öldürüldü. Küçük, Türkiye tarafından 24 Kasım’da düşürülen Rus uçağının pilotlarından Oleg Peşkov’u öldüren cihatçı 1071 Akıncılar grubu içerisinde yer alıyordu.

Türkmendağı ve çevresinde Rus savaş uçaklarının desteğiyle cihatçılara karşı operasyon yürüten Suriye Ordusu ve savunma milisleri kritik önemdeki Rabia kasabasını da ele geçirmişti.

Çok sayıda ülkücü ve alperenin El Nusra ile birlikte hareket eden cihatçı Türkmen gruplar bünyesinde faaliyet gösterdiği biliniyor.

Cenaze namazını Cübbeli’nin kıldırdığı MHP’li Edirnekapı Şehitliği’nde

Cenazesi alelacele Türkiye’ye getirilen Küçük’ün Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Atila Kaya, Semih Yalçın, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karabaş ve Meral Akşener’in aralarında olduğu çok sayıda MHP’li katıldı.  “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün kıldırdığı cenaze namazının ardından tekbirlerle camiden çıkarılan cenaze konvoy eşliğinde Edirnekapı Şehitliği’ne gömüldü.

Haftalarca ve aylarca Türkiye’ye sokulmayan, Diyarbakır ve Şırnak’ta günlerce yakınları tarafından alınamayan ve sokaklarda kalan, derin dondurucularda saklanan cenazelerin olduğu ülkede, cihatçı terör örgütü saflarında Suriye halkına karşı savaşan bir ülkücünün zaman kaybetmeden Türkiye’ye getirilmesi AKP ve MHP’nin Suriye’deki savaşta müttefik olduğunun da göstergesi.

Öte yandan, Küçük’ün cenazesinin Edirnekapı Şehitliği’ne gömülmesi ise ayrı bir soru işareti oluşturuyor. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin resmi internet sitesinde bulunan “Şehitliklere defnedilecekler listesi” ise, kendisinin Suriye’de “görevli” olup olmadığına dair şüphe uyandırırken kimler için savaştığını da gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz günlerde ölen yandaş Yeni Akit gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya da Edirnekapı Şehitliği’ne gömülmüştü.

Bir başka cihatçı MHP’li Suriye Ordusu tarafından aranıyor

Cihatçı 1071 Akıncılar grubu saflarında olan bir diğer MHP’li de Elazığ’ın Keban İlçesi’nin MHP’li eski belediye başkanı Ramazan Çelik’in oğlu Alparslan Çelik.

24 Kasım 2015’te Türk jetlerince düşürülen Rus SU-24 uçağının paraşütle atlayan pilotu Oleg Peşkov’u öldüren Alparslan Çelik, Rabia’yı cihatçılardan temizleyen ve bölgede kontrolü sağlayan Suriye ordusu tarafından aranıyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/25/ruslar-elazigli-komutani-ariyor/