TKH’den 'Taksim' açıklaması

Türkiye Komünist Hareketi, CHP’nin çağrısıyla 24 Temmuz Pazar günü düzenlenecek Taksim mitingine ilişkin açıklamada bulundu. “Gerici ve işbirlikçi AKP rejiminin meşrulaşmasına izin verilmemelidir.” başlıklı açıklamada, 24 Temmuz Pazar günü Taksim’de CHP tarafından düzenlenecek olan mitinge AKP’nin çağrılmasının ve bu çağrının AKP tarafından destek görmesinin, AKP rejiminin meşrulaştırma amaçlarına hizmet ettiği belirtilirken, TKH’nin mitinge katılmayacağı ifade... View Article

TKH’den 'Taksim' açıklaması

Türkiye Komünist Hareketi, CHP’nin çağrısıyla 24 Temmuz Pazar günü düzenlenecek Taksim mitingine ilişkin açıklamada bulundu. “Gerici ve işbirlikçi AKP rejiminin meşrulaşmasına izin verilmemelidir.” başlıklı açıklamada, 24 Temmuz Pazar günü Taksim’de CHP tarafından düzenlenecek olan mitinge AKP’nin çağrılmasının ve bu çağrının AKP tarafından destek görmesinin, AKP rejiminin meşrulaştırma amaçlarına hizmet ettiği belirtilirken, TKH’nin mitinge katılmayacağı ifade edildi. Açıklamada, 1 Mayıs’larda ve Haziran Direnişi’nde olduğu gibi Taksim Meydanı’nda düzenin temsilcileri ve darbecilerin ortaklarıyla değil, emekçilerin bağımsız ve düzen karşıtı duruşuyla bu ülkeye eşitlik, özgürlük ve laiklik geleceği vurgulandı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Yaşanan darbe girişimine karşıyız. Bu darbe girişiminin Amerikancı bir darbe olduğu siyasi sonuçları ve failleri itibariyle ortadadır.

Aynı zamanda ortada olan bir başka gerçek ise, darbecilerle aynı ideolojik ve siyasal zemine sahip olan AKP iktidarı ve AKP eliyle kurulan bu gerici rejimdir.

Ülkemizi katliamlarla ve darbelerle karşı karşıya bırakan, AKP eliyle kurulan bu rejimin bugün kendisini meşrulaştırmasına asla izin verilmemelidir. 14 yıllık iktidarı döneminde iktidarını borçlu olduğu ve iktidara ortak ettiği güçlerle karşı karşıya gelmiş olması AKP iktidarını asla aklamayacaktır.

“İleri Demokrasi” yalanıyla balkon konuşması yaparak dün Cemaat’i yargı kurumlarının başına geçiren ve bugün ise yine demokrasi yalanına sarılan AKP iktidarının geçmişte yaptıkları, Amerikancılığı, laikliği rafa kaldırması, emek düşmanlığı en az darbecilik kadar sorgulanması gereken niteliklerdir. Cemaatin darbe girişimi karşısında sokaklara dökülen faşist güruhlar, ülkemizin nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya bulunduğunu yeterince göstermektedir.

AKP, darbe karşıtlığı üzerinden kendisini aklamaya ve kurduğu bu gerici rejimi meşrulaştırma çabalarına devam edecektir.

24 Temmuz Pazar günü Taksim’de CHP tarafından düzenlenecek olan mitinge AKP’nin çağrılması ve bu çağrının AKP tarafından destek görmesi, tam da AKP’nin amaçlarına hizmet etmektedir.

Türkiye Komünist Hareketi, bu gerici rejimin meşrulaşmasına, AKP’nin aklanmasına ortak olmayacaktır.Düzenlenecek olan mitinge katılmayacağımızı ifade eder, ülkemizin kurtuluşunun emekçilerin kendi ellerinde olduğunu bir kez daha ilan ederiz.

1 Mayıslarda ve Haziran Direnişi’nde olduğu gibi Taksim Meydanı’nda düzenin temsilcileri ve darbecilerin ortaklarıyla değil, emekçilerin bağımsız ve düzen karşıtı duruşuyla bu ülkeye eşitlik, özgürlük ve laiklik gelecektir.

Bugün devrimci ve bağımsız bir siyasal odağın örgütlenmesi ülkenin en acil ihtiyacı ve biz komünistlerin en önemli görevidir.”